Secretarul general al Guvernului, apel către primăriile din București și Ilfov: Să se identifice rapid spații izolate de cazare, destinate carantinării

Secretarul general al Guvernului, apel către primăriile din București și Ilfov: Să se identifice rapid spații izolate de cazare, destinate carantinării
Foto: Inquam Photos/George Calin

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, face un apel la primarul general al Capitalei, la edilii din cele șase sectoare, precum și la primăriile din județul Ilfov cărora le solicită să găsească rapid spații de cazare în care pot fi plasate în carantină persoanele suspecte de infecția cu noul coronavirus.

“Fac un apel urgent la Primăria Capitalei, la primăriile de sector din București și din județul Ilfov să își constituie Comitetele pentru Situații Speciale de Urgență și să identifice rapid spații izolate de cazare, destinate carantinării, pe care să le pună la dispoziția Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și să comunice situația exactă a acestora Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României. Trebuie să lăsăm deoparte disputele politice mărunte și personale și să ne ocupăm în mod eficient de prevenirea răspândirii infecției cu COVID – 19”, a transmis Antonel Tănase, printr-un comunicat de presă al Guvernului.

Totodată, secretarul general al Guvernului a subliniat că Primăria Capitalei și primăriile de sector din București și din județul Ilfov trebuie să respecte legislația în vigoare din domeniul managementului situațiilor de urgență, precum și hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în aceste momente în care populația este greu încercată.

Amintim, în acest context, că viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunțat că Bucureștiul a rămas fără locuri de carantină, în contextul înmulțirii suspiciunilor de infecție cu noul coronavirus.

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, viceprimarul Aurelian Bădulescu a precizat Primăria Capitalei a făcut o solicitare în acest sens către Guvern, însă deocamdată Palatul Victoria nu a transmis niciun răspuns.

”Cerem resursa financiară către Guvernul României pentru a putea identifica noi facilități care să răspundă nevoilor de carantinare ale persoanelor care urmăresc acest flux obligatoriu. De acum două zile, am adus la cunoștința Guvernului această situație. De atunci și până acum nu ni s-a răspuns și nu am fost sprijiniți ca această situație să fie rezolvată.

Eu pot lua din bugetul Municipiului București, dar nu am voie pentru că nu este activată ordonanța 21, și anume starea de alertă, care este antecamera stării de urgență, pentru ca eu să pot umbla în buget. Altfel, eu nu pot umbla în buget decât pentru capitolele bugetare pe care le-am aprobat”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`