Secretarul general adjunct la NATO, în vizită la Baza de la Câmpia Turzii. Mircea Geoană: Gradul de interoperabilitate între militarii români și militarii aliați, fără cusur

Secretarul general adjunct la NATO, în vizită la Baza de la Câmpia Turzii. Mircea Geoană: Gradul de interoperabilitate între militarii români și militarii aliați, fără cusur
Foto: Facebook @ Mircea Geoană

Secretarul general adjunct la NATO, Mircea Geoană, a efectuat o vizită în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii”, duminică, și a declarat pentru Agerpres că gradul de interoperabilitate dintre militarii români și militarii aliați este unul „fără cusur”.

Mircea Geoană (NATO), în vizită la Baza de la Câmpia Turzii

Mircea Geoană a venit pe bicicletă de la Ciugud la Alba Iulia, pe traseul Via Transilvanica, și a precizat pentru Agerpres că în cele două zile în care a stat în Ardeal a participat la TIFF la Cluj-Napoca și la alte activități, iar în calitatea sa oficială de secretar general adjunct al NATO a mers la Baza de la Câmpia Turzii.

„Când vizitez ţări aliate, şi cu atât mai mult ţara noastră, România, vizitez unităţi militare, cele care sunt într-o formă de colaborare cu NATO, cum este Câmpia Turzii. Acolo, pe lângă militarii români sunt şi militari americani şi britanici, piloţi profesionişti care îşi fac datoria faţă de Alianţa noastră. Anul trecut când am vizitat Clujul, am fost la Bistriţa, unde este o brigadă mecanizată care este arondată forţelor NATO şi am văzut acelaşi profesionalism, aceeaşi modernizare accelerată a capacităţilor noastre militare şi un grad de interoperabilitate între militarii români şi militarii aliaţi, americani, britanici în acest caz, fără cusur”, a declarat Mircea Geoană.

NATO, a menționat oficialul, va continua să facă acest tip de investiții.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`