Secretarul de stat Bogdan Despescu, mesaj pentru românii din diaspora: „Dacă veniți în România pentru a petrece Paștele, îl veți petrece în carantină sau în autoizolare”

Secretarul de stat Bogdan Despescu, mesaj pentru românii din diaspora: Dacă veniți în România pentru a petrece Paștele, îl veți petrece în carantină sau în autoizolare

Secretarul de stat, Bogdan Despescu a declarat joi seara, într-o declarație de presă la sediul MAI, că cetățenii români care vor reveni în țară în perioda următoare pentru a petrece Paștele vor intra în carantină sau în autoizolare și nu vor sta alături de familiile lor.

„Menținem operaționalălinia a doua de control la frontieră, astfel toti cetățenii care vin în România sunt verificați în această linie de triaj șivor fi introduși în carantinăsau autoizolare la domiciliu pentru o periodăde 14 zile.

Pentru cei aflați în afara țării reiteram pentru a înțelege un lucru esențial:dacăveniți în România pentru a petrece Paștele, îl veți petrece încaracntinăsau în autoizolare fărăfamiliile dumneavoastră.

Mu ne dorim sa aplicam sancțiuni sau să întocmim dosare penale. Menirea noastră este să veghem la aplicarea legilor care au menirea de a stopa acest nou virus”, a declarat secretarul de stat Bogdan Despescu.

Au fost aplicate aproximativ 8.000 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare privind restricționarea circulației

Acesta a mai precizat că în ultimele 24 de ore, la nivel național au acționat peste 36.000 de angajați ai MAI, ai MApN și ai Poliției Locale. Miercuriau fost desfășurate 216 acțiuni cu forțe mărite, fiind vizate anumite trasee din județele României și s-a asigurat deplasarea în siguranță pentru 46 de autovehicule care transportau echipamente medicale.

De asemenea au fost aplicate aproximativ 8.000 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare privind restricționarea circulației în valoare totalăde 17 milioane lei.

De asemenea, Bogdan Despecu a mai precizat că miercuri au intrat și au fost triate pe teritoriul României aproximativ 10.500 de persoane , peste 5.500 cetățeni români și 5.000 cetățeni de altă naționalitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`