Secretar de stat din Ministerul Sănătății: Restricțiile nu vor fi impuse la nesfârșit / Ce spune despre revenirea la situația în care românii să fie obligați să stea în case (VIDEO)

Secretar de stat din Ministerul Sănătății: Restricțiile nu vor fi impuse la nesfârșit / Ce spune despre revenirea la situația în care românii să fie obligați să stea în case (VIDEO)

Noile restricții impuse de autorități pentru limitarea răspândierii nouluui coronavirus nu vor fi menținute la nesfârșit, dă asigurări Andrei Baciu, sectar de stat în Ministerul Sănătății. Într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, cu radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, oficialul guvernamental a susținut că, în acest moment, nu se pune problema unei închideri totale a activităților, așa cum s-a întâmplat în timpul stării de urgență.

Andrei Baciu, despre noile măsuri de restricție: Nu vor fi impuse la nesfârșit

Întrebat care sunt șansele să ajungem în stare de urgență cu o nouă blocare a populației în case, Andrei Baciu a răspuns: ”Avem o situație epidemiologică care se accentuează, al cărei ritm crește văzând cu ochii și, din acest punct de vedere, trebuie să ai la îndemână toate instrumentele epidemiologice pentru a face lucrurile să funcționeze și pentru a interveni acolo unde este nevoie. Pentru acest lucru, în momentul de față, avem starea de alertă. Toate aceste cadre juridice sunt necesare pentru a putea interveni.

Nu suntem în momentul de față nici pe departe de o asemenea situație (în care oamenii să fie obligați să stea în case – n.r.). (…) Astăzi avem, ce-i drept, aproape 3.000 de cazuri, și în București e a treia zi cu în jur de 500 de cazuri, deci vedem că se accelerează acest lucru, însă trebuie să ținem cont și de context, se accelerează peste tot în Europa. Ce este cert este că avem câteva măsuri care ne protejează, care și-au dovedit succesul atât pentru fiecare dintre noi, cât și din punct de vedere științific.

Toate aceste chestiuni nu vor fi impuse la nesfârșit, nu sunt recomandate pe o perioadă nedeterminată, dimpotrivă. Se fac progrese semnificative pe partea științifică la nivelul vaccinurilor, la nivelul tratamentelor și atunci, cel mai probabil, așa cum anunță vocea tuturor experților la nivel global, vom avea o descoperire care va deveni accesibilă tuturor, cel mai probabil la nivelul vaccinurilor și, ulterior, la nivelul unui tratament care să neutralizeze virusul, în următoarele luni”.

De asemenea, întrebat de ce reprezintă un risc restaurantele din spații închise în contextul în care există voci care susțin că această zonă a economiei este afectată în mod nejustificat de restricții, secretarul de stat din Ministerul Sănătății a răspuns: ”Din punct de vedere științific, medical, există nenumărate studii care au observat că acest virus se poate transmite și la nivelul unei instalații de aer condiționat care deservește o întreagă clădire, recirculând aerul dintr-o cameră în alta. S-a constatat că spațiile închise care sunt frecventate de un număr mare de persoane vin cu un risc semnificativ mai mare. Acest lucru este dovedit științific, nu este o abordare autohtonă”.

Situația cazurilor de coronavirus în România

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis ca, începând de miercuri, 7 septemnbrie, să se închidă restaurantele, cafenelele, barurile și cluburile din interior, sălile de jocuri de noroc, teatrele și cinematografele din Capitală.

Potrivit datelorraportatemiercuri de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 2.958 de cazuri noi de COVID-19 în România, un record pentru țara noastră. Un nou record negativ a fost consemnat și în ceea ce privește numărul de decese legate de această boală infecțioasă pe un interval de 24 de ore, 82, dar și la la nivelul pacienților internați în secțiile de Terapie Intensivă din țară, 612. Retestarea a scos la iveală 553 persoane pozitive. În același timp, de la izbucnirea crizei sanitare au fost confirmate 142.570de îmbolnăviri, iar 111.564 de pacienți au fost declarați vindecați.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”