Secretar de stat din Ministerul Muncii, prins la volanul unei mașini cu plăcuțele expirate. Alin Ignat susține că automobilul era primit de la o reprezentanţă, cât timp mașina sa era la service

Secretar de stat din Ministerul Muncii, prins la volanul unei mașini cu plăcuțele expirate. Alin Ignat susține că automobilul era primit de la o reprezentanţă, cât timp mașina sa era la service
Foto: facebook.com/alinignat

Alin Ignat, secretar de stat în Ministerul Muncii, a fost prin, sâmbătă, de polițiști în municipiul Blaj, la volanul unei mașini care avea plăcuţele de înmatriculare provizorii expirate.

După incident, secretarul de stat a explicat, într-un mesaj publicat pe Facebook, că mașina cu pricina era primită cu câteva ore înainte de la o reprezentanţă auto din Alba Iulia pentru a o folosi până la recuperarea automobilului său din service.

”Azi, 1.02.2020, în cursul dimineții, am avut programare pentru service la o reprezentanță auto de prestigiu din Alba Iulia. Am predat mașina programată, primind în schimb, din partea firmei respective, un autoturism pe care să îl folosesc până la finalizarea service-ului la mașina predată. Pentru acest autoturism înlocuitor am încheiat un proces verbal de predare-primire.

La scurt timp, circulând spre municipiul Blaj, am fost oprit de un echipaj de poliție care mi-a solicitat documentele mașinii. La prezentarea acestora, agenții au constatat că autorizația de circulație provizorie a autoturismului era expirată de mai bine de o săptămână. Nu am avut nicio clipă cunoștință de acest fapt, am preluat mașina de bună-credință, mai ales că reprezentanța auto respectivă este, repet, una de prestigiu în Alba Iulia. Agenții nu mi-au comunicat să am vreo calitate în cadrul cercetării pe care o desfășoară, contrar unor informații apărute ulterior în spațiul public.

Ceea ce pot să-mi reproșez este că nu am verificat situația autoturismului respectiv, care se prezuma a fi în toți parametrii legali pentru a fi folosit. Cred că în mod similar ar prezuma oricare alt client aflat în situația mea. Dar, se pare că în Romania de astăzi buna-credință nu e suficientă, suntem condamnați să fim circumspecți și lipsiți de încredere la tot pasul. În perioada următoare, voi acționa în instanță societatea comercială care m-a pus în această situație”, a scris Alin Ignat pe Facebook.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, citați de Agerpres, pe numele lui Ignat a fopst deschis un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`