Seceta a transformat kilometri întregi din sudul țării într-un deșert

Seceta a transformat kilometri întregi din sudul țării într-un deșert
Foto simbol: Pixabay.com

Creșterea bruscă a nivelului Dunării din ultimele zile, precum și inundațiile din sudul Moldovei, au alarmat românii și au distras complet atenția de la situația din sudul țării, acolo unde debitul mai multor râuri scade în fiecare zi.

Râul Olteț și cum secarea acestuia a adus disperare în rândul localnicilor

Porțiuni ale unuia dintre cele mai mari râuri din județul Olt, Oltețul, au dispărut complet din cauza secetei. În prezent, Oltețul nu mai este decât un pârâu, iar asta îi sperie pe localnicii din zonă,  relatează Digi24.

Localnicii intervievați menționează lipsa apei din fântâni, starea vegetației care este vizibil afectată de lipsa apei și problema animalelor care nu mai au de unde bea apă, toate fiind efectele temperaturilor extreme.

Alte pierderi cauzate de seceta severă din sudul țării

Cazul râului Olteț nu este izolat, râul Jiu fiind de asemenea extrem de afectat de seceta care a lovit sudul țării și având zilnic scăderi ale debitului.

„Specialiștii din cadrul direcției apelor Jiu spun că de ieri și până astăzi nivelul a scăzut cu 5 centimetri”, transmite Elena Alexandru, jurnalist Digi24.

Efectele lipsei precipitațiilor și a temperaturilor extrem de crescute nu se văd doar în secarea treptată a râurilor din sudul țării, ci și în dispariția mai multor lacuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`