Sebastian Lăzăroiu este noul ministru al Muncii: A depus jurământul la Cotroceni

Sebastian Lăzăroiu este noul ministru al Muncii: A depus jurământul la Cotroceni

Sebastian Lăzăroiu a fost nominalizat, vineri după-amiază, pentru funcția de ministru al Muncii de către premierul Emil Boc. Sebastian Lăzăroiu a fost numit ministrul Muncii prin decretul prezidențial semnat de Traian Băsescu. În cadrul ceremoniei de investire de la Palatul Cotroceni, noul ministru al Muncii a depus jurământul.

Traian Băsescu l-a investit oficial pe Sebastian Lăzăroiu ca nou ministru al Muncii

Președintele Traian Băsescu a remarcat că desemnarea lui Lăzăroiu este prima ocazie în care vorbește numai el la o întâlnire cu acesta. Făcând trimitere la perioda în care acesta a fost consilier prezidențial, Băsescu i-a urat succes în noua funcție și a remarcat că Lăzăroiu este unul dintre puținii sociologi care au părăsit teoria pentru a pune umărul la realizarea unor lucruri concrete.

„Este prima dată de când ne cunoaștem, de când ați lucrat cu mine, ca și consilier, când vorbesc numai eu. Până acum mereu aveați păreri, de care de multe ori am ținut cont, dar de data asta vorbesc numai eu. Vă felicit, pentru desemnare și sunteți unul dintre oamenii care stiu foarte bine, de la nivel de instituție prezidențială problemele țării, din care fac parte și cele legate de muncă și asistență socială”, a declarat Traian Băsescu.

Sebastian Lăzăroiu a depus jurămăntul la Cotroceni

Embed: " />

Băsescu a precizat că speră ca Lăzăroiu să rămână consecvent ideilor pe care le-au împârtășit în perioada în care acesta i-a fost consilier.

„Sper că cele ce le-am discutat deseori până după miezul nopţii şi ore în şir cu dumneavoastră şi cu consilierii vor fi promovate şi în Guvern. Vă doresc mult succes. Sunteţi unul dintre sociologii care aţi decis să nu rămână numai la nivelul de a da sfaturi. Vă doresc succes, aş vrea să reuşiţi”, a conchis Traian Băsescu.

Președintele a precizat că mandatul lui Lăzăroiu la Muncă începe „într-un moment favorabil, pentru că reforma sistemului social în România este pornită” iar pentru Ministerul Muncii a fost aprobat săptămâna aceasta un credit de 500 de milioane de euro de la Banca Mondială. Traian Băsescu și-a încheiat discursul anunțând, jovial, asistența că nu se va bea șampanie „pentru că este criză”.

Emil Boc i-a predat mandatul de la Muncă lui Sebastian Lăzăroiu

Emil Boc și Sebastian Lăzăroiu au ajuns împreună la sediul Ministerului Muncii, cei doi au coborât din aceeași mașină. Premierul a declarat jurnaliștilor prezenți: „V-am promis că până la sfâşitul săptămânii veţi avea ministru”.

Premierul Boc a declarat, după predarea mandatului de ministru al Muncii, că a stabilit cu Sebastian Lăzăroiu prioritățile guvernului în acest domeniu. Premierul a menționat combaterea muncii la negru și implementarea Legii Asistenței Sociale ca obiective prioritare în mandatul noului ministru.

„Domnul ministru m-a asigurat că va menţine aceste activităţi”, a spus premierul.

Cei doi au semnat protocolul de predare-primire a mandatului iar Sebastian Lăzăroiu a devenit oficial ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

Sebastian Lăzăroiu a declarat după preluarea mandatului că noul post nu îi este străin, întrucât a făcut parte din comisia de analiză a riscurilor sociale și demografice din România.

„Nu sunt chiar un străin de minister, vreau să ştiţi. Am avut o lună concediu. Am experienţă pe partea de muncă şi protecţie socială, pentru că am lucrat cu profesorul Marian Preda în comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice din România”, a spus Lăzăroiu.

Numirea lui Sebastian Lăzăroiu, o surpriză de ultim moment

În urma unei analize PDL, Sulfina Barbu era cotată cu cele mai mari şanse pentru a prelua Ministerul Muncii, nominalizarea lui Lăzăroiu fiind o surpriză. Invitat în cadrul emisiunii Evenimentul Zilei de pe postul B1 TV, Emil Boc declara că are o listă cu patru-cinci persoane pe care le-ar putea propune preşedintelui Traian Băsescu pentru postul de ministru al Muncii, însă nu a vrut să ofere nume.

Fostul ministru al Muncii Ioan Botiş şi-a anunţat demisia pe 20 aprilie din funcția pe care o deţinea în Cabinetul Boc. Decizia a fost luată în urma unei scandal legat de implicarea soţiei sale într-un proiect european. Interimatul la ministerul Muncii a fost asigurat până acum de premierul Emil Boc.

Sebastian Lăzăroiu este sociolog și politolog  și a ocupat funcția de consilier prezidențial al Departamentului Planificare și Analiză Politică la Administrația Prezidențială din 2007 până pe 1 mai 2011.

În vărstă de 41 de ani, Lăzăroiu a mai ocupat funcțiile de cercetător CURS (1997-1999), director cercetare CSOP/TNS și director general la Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS SA (2002-2007).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)