Sebastian Ghiță, la ieșirea din sediul DNA: A început urmărirea penală pe numele meu. Nu am voie să mă întâlnesc cu domnii Cosma (VIDEO)

Sebastian Ghiță, la ieșirea din sediul DNA: A început urmărirea penală pe numele meu. Nu am voie să mă întâlnesc cu domnii Cosma (VIDEO)

Sebastian Ghiță a ieșit din sediul DNA Ploiești, acolo unde a fost audiat. La ieșire, deputatul a declarat că le-a spus procurorilor natura relației sale cu Cristian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, afirmând că este urmărit penal și pus sub control judiciar în dosarul în care a dat declarații.

„Am dat o declarație domnilor procurori în legătură cu această situație legată de domnul Cristian Herțanu. Le-am dat amănunte despre momentul în care l-am cunoscut, momentul în care a câștigat o licitație în județul Prahova și despre o potențială implicare a mea în sprijinirea acestor oameni din jurul domnului Herțanu”, a declarat Sebastian Ghiță, în fața sediului DNA Ploiești.

„Cred că le-am oferit suficiente detalii să își formeze o părere despre o potențială vinovăție a mea. Aștept să văd declarațiile celoralați domni din dosar, nu îi cunosc. Sper și cred că în curând toată ideea de vinovăție, ideea că i-aș fi sprijinit în activitățile dânșilor se va clarifica”, a adăugat deputatul.

„Această firmă a avut o lucrare în județul Prahova, nu a performat foarte bine și nu știu detalii despre activitatea dânșilor și ce au făcut acolo.
Dacă această firmă ar fi câștigat această licitație în alt județ, toți i-am fi suspectat pe cei din acel județ. Nu știu dacă e bine să ajuți o firmă, să o sprijini. Acuzația este că am sprijinit acest grup”, a mai spus Ghiță.

Deputatul a mai declarat că procurorii au început urmărirea penală pe numele său și că se află sub control judiciar.

„Procurorii suspectează, nu doar pe mine, și probabil și pe ceilalți factori de conducere din județ că i-am favorizat. Că dânșii au greșit și noi am intervenit în a îi sprijini să își termine lucrările. Procurorii au început urmărirea penală și față de mine. Mi-au dispus o măsură să nu mă întâlnesc cu domnii Cosma”, a mai spus Ghiță.

Sebastian Ghiță, declarații la ieșirea din sediul DNA Ploiești

Ulterior, procurorii DNA Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de deputatul Sebastian Ghiță pentru săvârșirea infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat, se arată în comunicatul DNA.

 Printre obligațiile pe care deputatul trebuie să le respecte pe perioada controlului judiciar se numără prezența la DNA Ploiești și IPJ Prahovaori de câte ori este chemat, interzicerea părăsirii țării fără încuviințarea procurorului competent, dar și „să nu se apropie de anumite persoane nominalizate şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)