Se schimbă legea! Ce cuprind noile pachete de investigații medicale decontate de CNAS

Se schimbă legea! Ce cuprind noile pachete de investigații medicale decontate de CNAS
Sursa foto: Freepik.ro

Vești bune pentru românii care plănuiesc să își facă analize medicale. Guvernul a decis să mărească fondurile pentru investigațiile făcute în unitățile medicale de stat și să creeze pachete de analize dedicate cetățenilor cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani.

În ședința de vineri, Guvernul a aprobat noul contract-cadru pentru furnizarea de servicii medicale, care va intra în vigoare la 1 iulie 2023. Acest document introduce reglementări care facilitează accesul la servicii medicale prin extinderea pachetului de bază, astfel încât să fie posibilă detectarea şi tratarea bolilor în stadii incipiente.

Ce cuprind noile pachete de analize medicale decontate de CNAS

Potrivit contractului-cadru, numărul de analize care pot fi efectuate în regim ambulatoriu şi numărul serviciilor medicale disponibile în spitalizare de zi vor fi mărite de către CNAS.

Pentru persoanele cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani, pachetul de investigații medicale va cuprinde evaluarea riscului de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, cerebrovasculare, oncologice, a diabetului, a bolii cronice de rinichi, precum şi evaluarea sănătăţii mintale şi reproductive.

Un nou set de analize pentru persoanele peste 60 de ani

În plus, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor beneficiat de investigatii medicale gratuite pentru  evaluarea riscului cardiovascular, oncologic, al osteoporozei, de incontinenţă urinară, evaluarea sănătăţii mintale şi a riscului de demenţă şi depresie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`