Se reiau concertele de orgă de la Biserica Neagră din Brașov. Instrumentul a împlinit 185 de ani

Se reiau concertele de orgă de la Biserica Neagră din Brașov. Instrumentul a împlinit 185 de ani

Concertele de orgă de la Biserica Neagră se reiau începând din 18 mai și vor avea loc în fiecare sâmbătă până pe data de 19 octombrie. Imaginile de la pupitrul orgii vor fi proiectate pe un ecran uriaș în Piața Sfatului.

Concerte de orgă la Biserica Neagră

Cea de-a 72-a ediție a spectacolului de orgă a Organ Nights debutează sâmbătă, 18 mai, la Biserica Neagră. Artiști din România, SUA, Germania, Austria, Ungaria și Elveția vor participa la cele 23 de concerte din 2024, care vor începe în fiecare sâmbătă de la ora 18.00, conform Brașov.net.

Fiecare concert durează 60 de minute, iar acesta se va transmite live pe un ecran de la pupitrul orgii.

185 de ani de la inaungurarea orgii

„Ca urmare a experienței cu transmisiunile pe care le-am făcut prin Internet, am rămas cu un ecran și cu o tehnică pe care am dori să le folosim în continuare, astfel încât recomandăm publicului, mai ales publicului brașovean, să vină la fața locului, în biserică, și aici va avea ocazia să urmărească pe un ecran tot ce se-ntâmplă sus”, a precizat organistul şi dirijorul Corului Bach al Bisericii Negre, Steffen Schlandt.

În 2024 se împlinesc 185 de ani de la inaugurarea orgii Buchholz în Biserica Neagră. Este instrumental care a fascinat publicul cu sunetul său inconfundabil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”
20:10 - Elena Lasconi, „reacție la cald” după decizia CCR: „Interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu” (VIDEO)
19:55 - Volodimir Zelenski spune că le va prezenta aliaților „Planul Victoriei” pentru „un final just al războiului cu Rusia”. Reuniune la Baza Ramstein din Germania
19:26 - CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia este definitivă
19:10 - Accident violent pe Valea Oltului. O tânără a murit și alte două persoane au fost rănite
18:51 - Horoscop Alina Bădic săptămâna 6 – 12 octombrie 2024. O conexiune specială cu elemente de destin (VIDEO)