Se redeschide Cazinoul din Constanța. Când vor putea turiștii să îl viziteze

Se redeschide Cazinoul din Constanța. Când vor putea turiștii să îl viziteze
Cazinoul din Constanța. Foto: Pixabay

Cazinoul din Constanța se pregătește să fie redeschis, iar turiștii vor putea să îl viziteze, după ce a intrat în renovare în urmă cu patru ani.

Când se va deschide Cazionul

Cazinoul din Constanța este una dintre clădirile emblematice pentru România și se pregătește de redeschidere. Aceasta ar fi trebuit să se redeschidă în data de 15 august 2024, dar termenul a fost extins până la data în noiembrie 2024, lucrările fiind la stadiul de 85%, informează Spynews.

Proiectul a costat în total 90 de milioane de lei, în comparație cu estimarea inițială de 60 de milioane de lei.

Cazionul, renovat pentru a patra oară

Lucrările au început în anul 2020, după trei licitații care au fost anulate, iar Cazionul din Constanța a fost preluat de Compania Națională de Investiții.

Clădirea a fost renovată pentru prima dată în anul 1934 de arhitectul Daniel Renanrd, apoi a mai fost nevoie de o restaurare după ce a fost distrusă de bombardamentele din al Doilea Război Mondial.

După cutremurul din 1977, Cazinoul a mai trebuit restaurat încă o dată pentru că se degradase. El a fost renovat în anul 1986, iar la scurt timp după Revoluție, a intrat în patrimoniul Ministerului Culturii. Atunci, s-a încercat transformarea clădirii într-un oceanografi, dar pentru că nu erau suficiente fonduri, nu s-a putut realiza niciun plan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`