Se prăbușește sau nu Planșeul Unirii? Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va discuta situația stării tehnice „nesatisfăcătoare”

Se prăbușește sau nu Planșeul Unirii? Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va discuta situația stării tehnice nesatisfăcătoare

Starea tehnică a Planşeului Unirii, evaluată de experți drept „nesatisfăcătoare”, urmează să fie discutată miercuri, 25 septembrie, în cadrul ședinței Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, conform anunțului făcut de reprezentanții Primăriei Sectorului 4.

Planșeul Unirii a fost clasificat în starea tehnică IV – nesatisfăcător

În urma expertizelor realizate în 2022, Planșeul Unirii a fost clasificat în starea tehnică IV – nesatisfăcător, potrivit Ziare.
Săptămâna trecută a avut loc o vizită la Planşeul Unirii, în prezenţa primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, a reprezentanţilor entităţilor publice implicate în lucrările de refacere a obiectivului, precum şi a experţilor Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, după care prefectul municipiului Bucureşti, Mugur-Mihai Toader, a convocat membrii CMBSU, pentru miercuri, ora 14:00.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, s-a referit, joi, la situaţia planşeului Unirii, arătând că Primăria Sectorului 4 a depus o cerere de autorizaţie în regim de urgenţă, dar aceasta se referea la bucata de sub parc a planşeului, nu şi la pasajul rutier.

El a explicat că autorizaţiile în regim de urgenţă se emit doar dacă expertul susţine că este pericol public, iar acest lucru nu este trecut în expertiză. Nicuşor Dan a adăugat că îi aşteaptă pe cei de la Primăria Sectorului 4 cu toate avizele pentru a le da o autorizaţie normală ca să poată începe lucrările.

”Noi anticipăm, fără să avem vreo expertiză, anticipăm că degradarea din pasaj nu este la nivelul degradării din parc. Noi anticipăm că nu va fi nevoie de blocarea traficului prin pasaj care este cel mai uzitat”, a afirmat primarul Capitalei.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat, joi, că această structură stă să se prăbuşească şi a anunţat că a trimis către Primăria Capitalei toate documentele şi aşteaptă semnătura primarului Nicuşor Dan pentru începerea lucrărilor în zonă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`