Se interzice exploatarea lemnului pe timp de noapte: „ SUMAL 2.0 va mai suferi modificări pentru a avea o rigurozitate şi mai mare”

Se interzice exploatarea lemnului pe timp de noapte: „ SUMAL 2.0 va mai suferi modificări pentru a avea o rigurozitate şi mai mare”
Foto simbol: Pixabay

Într-o conferință de presă, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că exploatarea masei lemnoase va fi interzisă pe timp de noapte, cu scopul de a reduce tăierile ilegale. SUMAL 2.0 va suferi o serie de modificări pentru o „rigurozitate și mai mare”.

Printre aceste schimbări se numără și implementarea unor noi funcționalități, automatizarea verificărilor la nivel de 20 de metri cubi transport prin persoane fizice sau creșterea cantității lemnoase venite prin depozite.

Exploatarea lemnului, interzisă pe timp de noapte

Pentru reducerea riscului de tăieri ilegale, Tanczos Barna va interzice exploatarea masei lemnoase pe timp de noapte. Conform ministrului, cantitatea de masă exploatată din pădurile din România se situează la același nivel ca în anii precedenți.

„SUMAL 2.0 va mai suferi modificări pentru a avea o rigurozitate şi mai mare. Implementăm noi funcţionalităţi care sunt în curs de dezvoltare la STS. Vom interzice exploatarea masei lemnoase din păduri pe timp de noapte, astfel încât să reducem şi mai mult riscul de a avea exploatări ilegale.

În acelaşi timp, vom automatiza verificările la nivel de 20 de metri cubi transport prin persoane fizice, pentru că de la 20 de metri cubi în sus toţi transportatorii trebuie să devină autorizaţi.Obiectivul nostru pentru 2022 – 2023 este să crească, cu siguranţă, cantitatea de masă lemnoasă venită din depozite. să reducem conform legii cantităţile vândute „pe picior”.

Acest obiectiv trebuie să fie primordial pentru RNP (Regia Naţională a Pădurilor, n.r.), în anul 2022. Putem analiza în ce interval orar, unde s-au făcut livrările de masă lemnoasă, iar toate aceste informaţii ajută la eficientizare controlului”, a declarat Tanczos Barna, într-o conferință de presă, , preluata de ziare.com.

„Nu SUMAL 2.0 a majorat preţurile masei lemnoase în România”

Tanczos Barna mai susține că SUMAL 2.0 nu a dus la majorarea prețurilor masei lemnoase din România, ci „situația internațională din piață”. Totodată, acesta a adăugat că sistemul a redus marja de manevră pentru cei care transportau ilegal.

Nu SUMAL 2.0 a majorat preţurile masei lemnoase în România, ci situaţia internaţională din piaţă, pentru că pe toate pieţele s-au constatat aceste majorări. În acelaşi timp, sunt de acord cu cei care spun că SUMAL 2.0 a redus considerabil marja de manevră pentru cei care transportau ilegal şi, în mod automat, lemnul legal a devenit mai scump. Legalizarea activităţii este obiectivul nostru primordial, Legalizarea transporturilor duce la o exploatare durabilă a pădurilor din România”, a adăugat Tanczos Barna.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)