Se fac angajări la stat. 90.000 de posturi sunt vacante / Unde sunt locuri disponibile și cele mai mari salarii

Se fac angajări la stat. 90.000 de posturi sunt vacante / Unde sunt locuri disponibile și cele mai mari salarii
Foto: Pixabay

Noul an vine cu deblocarea mai multor posturi, dându-se astfel undă verde angajărilor la stat, după ce în ultima jumătate de an acestea au fost blocate.

În acest sens, Guvernul a anunțat că sunt peste 90.000 de posturi vacante, potrivit antena3.ro.

Chiar și așa, există o condiție pentru firmele angajatoare, de care trebuie să țină cont de la 1 ianuarie, pentru a fi deblocate cu maximă siguranță respectivele posturi.

Se fac din nou angajări la stat de la 1 ianuarie

Anul 2023 deschide poarta angajărilor în sistemul de stat, însă Guvernul impune și o condiție importantă.

Instituțiile care doresc să facă noi angajări de la 1 ianuarie trebuie să se încadreze în bugetele deja alocate. În prezent există peste 90.000 de posturi vacante la stat, toate deja bugetate.

Cel mai mare deficit de angajați este în Ministerul Educației, unde sunt circa 21.700 de posturi libere. Angajări sunt așteptate să se facă și la Ministerul Afacerilor Interne, unde sunt peste 15.000 de posturi libere. Aproximativ același număr de locuri este disponibil și în cazul Ministerul Apărării Naționale.

Ministerul Sănătății caută aproximativ 12.800 de oameni, iar acesta reprezintă și cel mai atractiv loc pentru angajați, ținând cont de sporurile semnificative adăugate la salariu.

De la 1 ianuarie se vor face angajări și la Ministerul Justiției, circa 3.800 de locuri disponibile, dar și la Ministerul Finanțelor unde este nevoie de încă 3.100 de oameni.

În acest moment, statul are 1.255.323 de bugetari, potrivit sursei citate anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`