Se dau bani de la stat pentru agricultori / Care este categoria vizată

Se dau bani de la stat pentru agricultori / Care este categoria vizată
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Agriculturii a alocat peste 53,1 milioane de euro pentru a oferi sprijin agricultorilor de roșii în 2023. Legumicultorii ar putea primi un ajutor de minim 3.000 de euro pentru fiecare 1.000 mp cultivați cu roșii în spații protejate.

Cei care își doresc să beneficieze de acest sprijin trebuie să știe că cererile se depun până pe 1 martie 2023, urmând ca valorificarea producției să fie făcută până la data de 10 iunie 2023, inclusiv.

Se dau bani de la bugetul statului pentru agricultorii de roșii

Pentru a simplifica aplicarea programului s-a introdus o verificare care ar urma să fie efectuată după notificările transmise de către potențialii beneficiari, cu cel puțin 10 zile înainte de recoltare. Programul are ca scop identificarea suprafeței, precum și evaluarea producției înainte de recoltare.

„În aceste zile, deși se apropie sărbătorile de iarnă, legumicultorii se află în plin proces de pregătire a producerii răsadurilor pentru înființarea culturilor în spații protejate, prioritare fiind tomatele pentru ciclul I de producție. De aceea, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a elaborat și a pus în consultare publică proiectul de HG pentru a da un semnal celor care vor să continue Programul de susținere a producției de tomate în spații protejate sau celor care vor să acceseze pentru prima dată acest program”, a declarat Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Pentru Ciclul I de producție, schema de ajutor va fi aplicată pe întreg teritoriul României. Schema vizează susținerea agricultorilor de tomate în spații protejate, conform economica.net.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:19 - Luca Reghecampf rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa Anamariei Prodan: „Ne folosește pe noi, copiii, ca pe un scut”
22:11 - Un șofer presupus beat era să spulbere caravana Kamalei Harris. Bărbatul spune că nu-și amintește cum a ajuns pe autostradă
22:06 - Diana Stoica (USR), despre acuzațiile lui Nicolae Ciucă la adresa PSD: Dacă este atât de grav ce plănuiește să facă PSD-ul, ce mai caută cu ei la Guvern? Nu înțeleg (VIDEO)
22:02 - Burduja acuză că mai multe ONG-uri blochează investițiile în sectorul energetic românesc: „Toate aceste beneficii pentru țară și regiune cred că supără anumiți actori statali sau nestatali” (VIDEO)
21:46 - Sebastian Burduja a spus motivele pentru care România a importat energie în primele 8-9 luni din acest an: Sunt mai multe cauze. 30 și ceva de ani, România nu a investit în producția de energie (VIDEO)
21:39 - Eva Mendes: „Nu am fost niciodată vreo mare actriță, nu am fost niciodată îndrăgostită de actorie”
21:32 - Burduja: „În ce privește pregătirea pentru iarnă, stăm bine, avem depozitele de gaz în supraplin” / Ce se întâmplă cu schema de plafonare a prețurilor la energie (VIDEO)
21:26 - O zonă din București va arăta complet diferit până la sfârșitul lui 2027. Ce modificări sunt în plan
21:09 - Nicolae Ciucă a anunțat că dorește extinderea programului “O masă sănătoasă” în toate școlile din România și extinderea în toate județele a învățământului dual profesional, “cu campusuri de profil, unde elevii vor ieși cu o profesie”
21:00 - Apele Române: Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare a scăzut la 70%