Şcoala din Timişoara unde au fost depistate două cazuri de coronavirus, închisă

Şcoala din Timişoara unde au fost depistate două cazuri de coronavirus, închisă
Foto: pixabay.com

Școala din Timișoara unde învață cei doi elevi de 16 ani confirmați pozitiv cu coronavirus a fost închisă.

Cursurile sunt suspendate în perioada 9-11 martie, anunță Prefectura Timiș.

„Au fost puse în discuţie măsurile care trebuie luate la nivelul acestei unităţi de învăţâmânt şi, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Inspectoratului Şcolar General, s-a luat, în unanimitate, hotârârea de suspendare a cursurilor la unitatea şcolară, pentru moment, în perioada 9-11 martie. Decizia a fost luată pentru igienizarea generală a întregii unităţi de învăţâmânt”, se arată într-un comunicat de presă de vineri al Prefecturii Timiş.

De asemenea, la clasa unde au fost depistaţi pozitiv cei doi elevi, cursurile rămân suspendate pe o perioadă de 14 zile.

Totodată, a mai fost luată hotărârea ca toţi directorii de şcoli din judeţul Timiş să doteze unităţile de învăţâmânt cu materiale dezinfectante.

Amintim că până în acest moment opt români au fost depistați pozitic cu Covid-19. Doi dintre aceștia sunt elevi în Timișoara, colegi de clasă,un băiat și o fată de 16 ani.

În ceea ce-l privește pe tânăr, s-ar părea că el a contractat noul coronavirus de la unchiul său – care era depistat marți și devenea, astfel, al patrulea caz confirmat de îmbolnăvire cu Covid-19 de pe teritoriul României. Totuși, între timp unchiul său a fost testat negativ de două ori succesiv, astfel că a fost declarat vindecat, dar rămâne sub monitorizare atentă până la expirarea celor 14 zile de carantină.

Al optulea caz de infectare cu coronavirus a fost descoperit în România, vineri, potrivit precizărilor făcute de autorități, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre o femeie asimptomatică în vârstăde 51 de ani, din județul Olt, care a călătorit din Italia, în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, ce fusese, la rândul său, diagnosticat pozitiv miercuri. Practic, ea a fost contactdirect al său.(Detalii AICI)

Totodată,Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că trei cetățeni români dinItaliaau fost testați pozitiv pentru COVID-19, potrivit datelor obținute în cursul zilei de joi de către reprezentanții Ambasadei României la Roma și ai oficiilor consulare la nivel local. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`