Schimbările bruşte de temperatură sunt un adevărat pericol pentru imunitatea organismului. Spitalele de la noi din țară sunt deja pline

Schimbările bruşte de temperatură sunt un adevărat pericol pentru imunitatea organismului. Spitalele de la noi din țară sunt deja pline
Sursa Foto: Freepik.com

Schimbările bruște de temperatură atrag după sine probleme de sănătate și afectează în special copiii, persoanele anemice, bătrânii și bolnavii cronic, conform Direcției de Sănătate Publică.

Oscilațiile de temperatură, un pericol pentru imunitatea organismului

Pentru a se adapta la aceste schimbări climatice, organismul uman are nevoie de timp. Mai exact, pentru a se acomoda la o diferență de temperatură de 4 grade, corpul are nevoie de 14 zile.

La o diferență de 10 grade, organismul resimte un stres foarte puternic, notează Adevarul.

Potrivit medicilor, pentru a menține un organism sănătos este recomandat să combinăm mișcarea zilnică cu o alimentație echilibrată, care include fructe și legume de sezon.

Spitalele de la noi din țară sunt deja pline

Se pare că în ultimele trei săptămâni la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din București au fost diagnosticaţi cu gripă aproximativ 500 de copii.

Mai mul decât atât, Dr. Ana Maria Daviţoiu a precizat că a crescut şi numărul cazurilor de infecţie cu virus sinciţial respirator, care poate duce la complicaţii grave mai ales în rândul copiilor de vârstă mică.

„La Camera de gardă se prezintă un număr mare de pacienţi cu boli respiratorii, cu boli febrile, cu boli acute. Prin excelenţă vedem între 120 şi 170 de copii pe zi, cei mai mulţi sunt copii cu boli acute şi prin faptul că prin testări rapide putem să stabilim etiologia, putem să-i separăm pe categorii de boală. De departe cel mai numeros lot este cel al copiilor cu gripă, gripă de tip A, şi un număr mare de copii care au infecţie cu virus respirator sinciţial.

Diagnosticăm în fiecare zi 18, 20, 22 de copii cu gripă, din cei 100 şi ceva testaţi şi în jur de 20 de copii cu virus respirator sinciţial. Aceştia din urmă adesea sunt foarte mici, sunt sugari şi au nevoie de internare. În momentul de faţă avem 22 de copii internaţi cu diagnostic de virus respirator sinciţial.

De departe, infecţia cu virus respirator sinciţial este în creştere, iar numărul de cazuri de gripă este în platou, practic infecţiile cu gripă sunt aproximativ 500 de cazuri diagnosticate în ultimele trei săptămâni, în ultimele două fiind cu cifre în preajma lui 200 pe săptămână”, a transmis medicul, notează sursa menționată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`