Începând de luni, 21 decembrie 2020, o nouă versiune a aplicaţiei Revisal (6.0.8) va fi lansată, iar angajatorii vor trebui să o folosească pentru a transmite date despre contractele de muncă modificate, încetate sau încheiate, conform site-ului Inspecţia Muncii.
„Începând cu data de21 decembrie 2020, va fi disponibilă o nouă versiune a aplicaţiei Revisal, 6.0.8. După această dată, transmiterea registrului va putea fi efectuată numai pentru fişiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunile 6.0.7/6.0.8 ale aplicaţiei Revisal”, anunță Inspecţia Muncii pe site-ul instituţiei.
Noua versiune va cuprinde actuălizari ale codului COR, precum şi o serie de modificări ce urmează a fi descrise.
Inspecţia Muncii informează şi că în perioada18.12.2020 ora 14:00 – 19.12.2020 ora 14:00, portalul REGES pentru transmiterea on-line a registrului general de evidenţă a salariaţilor va fi indisponibil ca urmare a efectuării unor lucrări de mentenanţă.
„Angajatorii care în prezent utilizează versiunea Revisal 5.0.8/6.0.5/6.0.6/ nu vor putea transmite. Pentru actualizarea aplicaţiei Revisal, este recomandat să urmaţi instrucţiunile cuprinse în Ghidul de instalare şi utilizare. Pentru securitatea datelor, este indicat ca înainte de orice operaţiune legată de instalarea unei noi versiuni a aplicaţiei Revisal, să efectuaţi o copie de siguranţă a bazei de date”, mai transmite instituția.
În contextul crizei generate de noul coronavirus, piața muncii a suferit schimbări importante, iar românii au fost nevoiți să facă o serie de compromisuri. De cele mai multe ori, aceștia au acceptat joburi mai slab plătite.
Potrivit unui studiu derulat de eJobs România, spre deosebire de anii trecuţi, pentru cei care au încercat să se angajeze din martie şi până acum, arată că principalul compromis pe care l-au făcut cei care şi-au schimbat jobul a fost să accepte un salariu mai mic decât ar fi acceptat în mod normal.
Mai exact, 34% dintre respondenţi spun că s-au angajat pe o poziţie sub nivelul lor de experienţă şi pregătire, în timp ce aproape un sfert au declarat că nu au fost dispuşi să facă niciun compromis, chiar dacă vor aștepta mai mult pentru a găsi un job. Dintre aceştia, cei mai mulţi fac parte din categoriile de vârstă 18-24 de ani şi 45+.
Chiar şi cei care au decis să amâne angajarea până când va apărea jobul potrivit și remunerate după preferințe sunt conştienţi că vor trebui, la rândul lor, să facă o serie de concesii în perioada imediat următoare, dacă nu vor reuşi să se angajeze.
Concret, 44% dintre aceștia spun că, dacă nu vor avea de ales, cel mai probabil, vor accepta un job sub nivelul lor de experienţă şi pregătire, în timp ce 43% declară că se vor angaja pe un salariu mai mic decât aveau anterior. Mutarea în alt oraş, în altă ţară, un job part time sau reconversia profesională sunt alte schimbări pe care candidaţii le iau în calcul dacă nu se vor angaja în perioada următoare.