Scheletul complet al unui Camptozaur va fi scos la licitație / Prețul estimat depășește 1 milion de euro

Scheletul complet al unui Camptozaur va fi scos la licitație / Prețul estimat depășește 1 milion de euro
Susa foto: Facebook

Scheletul impresionant al unui dinozaur vechi de 150 de milioane de ani, cunoscut sub numele de „Barry”, va fi scos la licitație în luna următoare la Paris. Acest dinozaur este celebru pentru un craniu extrem de bine conservat și se așteaptă să fie vândut cu peste 1 milion de euro, transmite BBC, relatează Digi24.ro.

Detalii despre descoperire

Camptozaurul vechi de 150 de milioane de ani a fost descoperit în anii 1990 în statul american Wyoming. A fost numit Barry după Barry James, paleontologul care l-a găsit.

Barry impresionează prin dimensiunile sale, având o înălțime de 2,1 metri și o lungime de 5 metri. Este unul dintre cele mai complete schelete de Camptozaur cunoscute și a păstrat într-o stare remarcabilă craniul, cu peste 90% intact, și restul corpului, care este conservat în proporție de 80%.

Vânzările de fosile de dinozaur sunt rare, iar astfel de evenimente au loc doar de câteva ori pe an la nivel mondial. Cu toate acestea, există preocupări că astfel de specimene valoroase din punct de vedere științific ajung în colecții private, fapt care ar putea să le îndepărteze de cercetarea științifică. În aprilie, un Tyrannosaurus rex a fost vândut la licitație în Europa pentru prima dată. La momentul respectiv, experții au exprimat îngrijorări cu privire la posibilitatea ca aceste schelete să dispară în seifurile colecționarilor privați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`