Mai multe persoane care s-au strâns în jurul fântânii de la Universitate au fost legitimate şi amendate de jandarmerie pe motiv că ar organiza un protest neautorizat. Nu este singurul caz revoltător apărut recent. O reprezentantă a unui ONG a fost sancţionată cu 3.500 de lei pentru că a îndrăznit să protesteze cerând spitale mai curate, salarii mai bune pentru medici și condiții umane pentru pacienți.
Jandarmii din capitală dau o nouă dovadă de exces de zel. Mai nou, pentru angajaţii ministerului de interne, orice grup de persoane mai mare de trei persoane pare să devină suspect. Aşa se face că mai mulţi tineri care s-au adunat în jurul fântanii de la Universitate au fost luaţi la întrebări şi legitimaţi, arată B1 TV.
„Pe la 19:15 mă plimbam așa, ca un cetățean liniștit pe la fântâna de la Universitate, lângă Facultatea de Geografie. Am fost deosebit de fericit când am vazut cât de bine sunt păzit. Acum da, mă simt în siguranță în minunata mea țară, România! Vreau să mulțumesc Jandarmeriei Române că nu a precupetit niciun efort în a-mi oferi sentimentul de siguranță”, a spus unul dintre tineri.
Jandarmii au amendat mai multe persoane pentru că organizau un protest neautorizat
#DIRECT_ONE_pzhi27#
O altă persoană povesteşte că a fost legitimată pentru că a îndrăznit să vorbească cu mai mulţi prieteni.
„Tocmai am fost legitimată. Discuțiile la Fântâni sunt suspecte. Suntem 7 oameni într-un grup. deci atenție, nu mai mult de 3 că deveniți suspecțiAm întrebat de ce sunt legitimată, suntem un grup de prieteni, stăm de vorbă. Dl Maior Pleșa m-a informat că ne-a ascultat ce vorbim și nu pare chiar o întâlnire între prieteni. Zic ups, nu avem voie să vorbim orice dorim?”, a spus tânăra.
Nu este singurul caz de acest gen apărut recent. A păţit-o şi o tânără care a ieşit în stradă după apariția articolelor despre Hexi Pharma. Carmen Uscatu, reprezentanta unui ONG S-a ales cu două amenzi în valoare totală de 3.500 de lei după ce a cerut, împreună cu alţi protestatari, spitale mai curate, salarii mai bune pentru medici și condiții umane pentru pacienți.
Motivarea autorităţilor este uimitoare:
„A organizat o adunare publică nedeclarată și neînregistrată pentru exprimarea unor opinii referitoare la situația spitalelor din România, iar pe timpul desfășurării acesteia a condus activitățile participanților dirijând acțiunile și scandările acestora. De asemenea, pe toată durata desfășurării a transmis celorlalți participanți mesaje de organizare a unor noi adunări publice, în zilele următoare", se arată în procesul verbal al jandarmeriei.