Scapă de răceală sigur și rapid

Scapă de răceală sigur și rapid

Una dintre cele mai frecvente boli care poate afecta orice persoană, de orice vârstă, răceala este uneori doar neplăcută, alteori chiar supărătoare și chiar prezintă riscuri de a se transforma într-o boală mai gravă. De fiecare dată pare a fi la fel: aștepți să treacă de la sine, dar parcă uneori pur și simplu se înrăutățește. Așadar, ai nevoie de variante eficiente de a scăpa de ea. Ce faci în acest sens? Faci o vizită medicului de familie sau apelezi la variantele de medicamente despre care știi că funcționează și încerci să o tratezi pe cont propriu? Există și câteva metode pentru a scăpa de răceală simplu, sigur și rapid, iar despre acestea vei afla din acest articol.

Vindecă răceala rapid și natural

Atunci când este vorba de răceala comună, aceasta se referă, de regulă, la rinita de origine virală. Este mai degrabă o boală de iarnă care provoacă nasul înfundat, tusea, secrețiile nazale și uneori chiar febră, dureri de cap și stare generală proastă. Pentru a vindeca o astfel de răceală, nu sunt recomandate tratamentele cu antibioticele, ci anumite medicamente fara reteta pot reprezenta soluția ideală pentru a scăpa rapid și sigur de simptome. Nici nu poți lăsa răceala să dispară de la sine, pentru că există situații în care acest lucru nu este posibil, ba chiar pot apărea complicații bacteriene precum otita sau sinuzita, ceea ce nu este deloc de dorit.

De cele mai multe ori, pe lângă medicamentele administrate pentru răceală pe care le poți achiziționa din farmacie fără a avea nevoie de rețetă de la medic, este necesar ca pur și simplu să îți sufli în mod regulat nasul și să cureți cavitatea nazală cu spray-uri pe bază de soluție salină. Analgezicele te vor ajuta să treci mai ușor peste dureri, iar decongestionantele nazale te vor ajuta să scapi de senzația de nas înfundat. Nu uita, de asemenea, că odihna are un cuvânt important de spus în orice fel de răceală.

Dacă dorești să mergi pe variantele naturale la care apelau bunicii noștri în tratarea răcelilor, poți apela la diverse ceaiuri de plante, la miere și uleiuri esențiale pe care le poți administra sub diverse forme.

Dar de răceala copilului, cum scapi cât mai repede?

Copiii pot răci și mai des decât adulții, iar măsurile pe care trebuie să le iei trebuie să fie imediate, deoarece în cazul lor există riscuri mai mari ca o simplă răceală să se transforme într-o afecțiune mai gravă. În acest sens, dacă este vorba despre o rinofaringită cu nas înfundat sau care curge, atunci este extrem de important să îi menții nasul curat în permanență – poți folosi ser fiziologic sau spray-uri pe bază de soluție salină pentru a ușura procesul. În caz de febră, este important să monitorizezi și mai îndeaproape starea copilului și să intervii atunci când este cazul sau să ceri sfatul medicului pentru ca lucrurile să nu devină mai grave, mai ales dacă este vorba despre un copil de vârstă foarte mică.

Sfaturi utile pentru a scăpa de răceală cât mai repede posibil

Există și anumite gesturi simple care, dacă le faci în momentul potrivit, te vor ajuta să scapi de răceală și mai repede decât ți-ai fi imaginat. În acest sens, este important să rămâi hidratat pentru a evita durerile de cap și oboseala, să stai departe de spațiile aglomerate pentru a evita agravarea simptomelor, să aerisești locuința pe cât de des posibil, să eviți mediile uscate, să nu fumezi și să eviți alcoolul. Toate acestea te vor ajuta să alungi cât mai repede simptomele răcelii și să te simți din nou bine.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:11 - Alertă în capitala Spaniei, după ce un obiect a fost detonat în apropiere de Biroul Regional al Parchetului European
12:07 - Elena Lasconi: Îi cer premierului Marcel Ciolacu să explice public ce a făcut în legătură cu George Simion după informările din R. Moldova și Ucraina. Cu o mână ne îndatorează pe toți și cu cealaltă strânge voturi pentru Simion (VIDEO)
11:56 - Un român și-a ucis iubita, apoi a zidit-o într-un apartament din Stuttgart, în Germania
11:50 - Lucian Romașcanu: Hrebenciuc n-are niciun fel de calitate oficială în PSD / Vom maximiza votul posibil către Marcel Ciolacu pentru a maximiza votul posibil pentru PSD la parlamentare. Restul sunt speculații (VIDEO)
11:35 - Un polițist în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut în gol de la etaj. Tragedia s-a petrecut într-un bloc din Sectorul 3
11:34 - Mircea Abrudean: ” PSD își dorește un candidat mai slab în turul doi. Evident că nu și-l dorește pe Nicolae Ciucă” (VIDEO)
11:22 - Gigi Becali, întrebat pe cine ar susține într-o finală Ciolacu – Ciucă: Îți dau și eu un răspuns cum a dat Rareș Bogdan, niciodată PSD, dar Simion intră în turul 2! (VIDEO)
11:05 - Ron Ely, actorul din Tarzan, a murit la 82 de ani. A avut o viață desprinsă din filme, cu oase rupte la filmări și o soție ucisă chiar de copilul lor
10:52 - Emilia Şercan, ameninţată cu moartea în legătură cu dezvăluirile despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană
10:41 - Elena Lasconi: Propunerea mea de premier este Ilie Bolojan / Nu aș guverna niciodată cu extremiștii și pro-rușii