Scandalul POLUĂRII! Patronul unei firme de salubrizare, arestat pentru 30 de zile

Scandalul POLUĂRII! Patronul unei firme de salubrizare, arestat pentru 30 de zile
sursa foto: pixabay

Scandalul poluării din Capitală ia amploare. Patronul unei firme de salubrizare a fost arestat, joi, pentru 30 de zile, conform deciziei instanței.

Firma ar fi poluat mai multe zone din București, Ilfov și Giurgiu.

Mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile a fost emis de magistraţi ai Judecătoriei sectorului 1.

Faptele au fost sărvârşite în 2019.

În perioada 26.07.2019 – 22.10.2019, o societate comercială care colecta, transporta şi depozita deşeuri municipale şi deşeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 Bucureşti a deversat în apă şi introdus în sol sute de tone de deşeuri, respectiv le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu şi le-a deversat în albia râului Argeş, fără respectarea prevederilor legate, aducând un prejudiciu semnificativ mediului”, spun procurorii.

Parchetul Sectorului 1 a pus sub acuzare o firmă și trei3 persoane fizice încă de marți, 3 martie, după ce polițiștii bucureșteni și comisarii gărzii de mediu au percheziționat 9 locații și au dus la audieri 20 de persoane.

De asemenea, la propunerea organelor de cercetare penală, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1Bucureștia fost dispusă măsura sechestrului asigurător până la concurența sumei de 6.000.000 lei, în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin reconstrucție ecologică.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că seria de controale la societăți comerciale este în desfășurare și că cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare comisarii Gărzii de Mediu vor face publice primele concuzii în legătură cu nivelul record depoluarecare a fost înregistrat în Capitală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`