Scandalul decontării serviciilor medicale fictive: În perioada în care au fost comise fraudele, vicepreședintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, a fost adjunct al Direcției Antifraudă din CNAS

Publicat: 04 09. 2017, 23:35

În plin scandal legat de decontarea de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a unor servicii de îngrijire la domiciliu care nu au fost efectuate niciodată, revine în actualitate un detaliu care a fost ignorat până acum. Este vorba despre faptul că vicepreședintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan a ocupat din 2014 și până în 13 ianuarie anul acesta poziția de director general adjunct al Direcției Generale Monitorizare, Control și Antifraudă din cadrul CNAS, informează cursdeguvernare.ro.

Astfel, acesta era adjunct la Antifraudă chiar în perioada la care se referă faptele din dosarul de la DNA. Potrivit CV-ului său, Bogdan Stan se ocupa de coordonarea acțiunilor de control complex organizate la furnizorii de medicamente și servicii medicale, precum și la casele de sănătate județene teritoriale, inclusiv la cea a Municipiului București.

Ptrivit procurorilor anticorupție, grupul infracțional organizat la CNAS și Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București a fraudat, în perioada ianuarie 2016 – august 2017, sume în valoare totală de 13.189.553,76 lei (aproximativ 3 milioane de euro) prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals.

Până acum, în acest dosar a fost pus sub urmărire penală și arestat preventiv directorul plin al Direcției Generale de Monitorizare Antifraudă din CNAS, Alin Sergiu Costache, adică fostul șef al actualului vicepreședinte ANAF, iar alte 14 persoane, inclusiv fostul președinte al CNAS Marian Burcea, numit pe post în martie 2017, de către premierul Sorin Grindeanu au fost puse sub urmărire penală.