Scandal la un hotel din Cluj: Două mame acuză că au fost trimise să alăpteze la toaletă. Conducerea hotelului: Clientele au reclamat că televizoarele din recepție le iradiază copiii (VIDEO)

Publicat: 06 07. 2016, 11:42
Foto: cluj.com

Scandal uriaş cu angajaţii unui hotel de lux din Cluj-Napoca. Două mămici s-au plâns pe o rețea de socializare că au fost obligate de reprezentanţii hotelului să își alăpteze bebelușii în toaletă! Incidentul a avut loc în timpul unei nunţi. De partea cealaltă, conducerea hoteluluI a negat acuzaţiile aduse, informează B1 TV.

Hotel Ramada din Cluj-Napoca nu permite alăptatul în holul hotelului! Pentru că eu şi o altă mămică, invitate la o nuntă ce avea loc acolo, am îndrăznit să alăptăm, am avut parte de următorul răspuns din partea a 2 angajaţi: "Aici nu este cârciumă de alăptat! Mergeţi să alăptați la toaletă sau vă luați cameră, pentru că deranjaţi clienții hotelului. Dacă nu vă convine, de ce nu aţi lăsat copiii acasă?" Când am început să ripostam am fost ameninţaţi cu security", a scris una dintre mămici pe un grup Facebook.

Postarea femeii a stânit rapid numeroase reacţii negative la adresa hotelului. Ratingul dat de clienţi hotelului Ramada pe Facebook a scăzut rapid de la 5 stele la o stea. În cele din urmă, administratorii paginii de Facebook au decis să dezactiveze ratingurile.

Conducerea hotelului a negat acuzaţiile.

Clientele noastre care au ales să își alăpteze copiii în recepția hotelului, au oprit televizoarele amplasate acolo, fără a anunța personalul despre acest lucru. Clientele noastre au reclamat faptul că respectivele televizoare le iradiază copiii, moment la care acestora le-au fost indicate locații alternative unde ar putea alăpta. Având în vedere cele de mai sus, afirmăm cu tărie că nu corespunde adevărului faptul că li s-a indicat clientelor noastre să își alăpteze copiii în toaletă”, a precizat conducerea Hotelului Ramada pe reţeaua de socilizare.

Ana Măiță, președinta Asociației ”Mame pentru Mame”, a declarat pentru B1 TV că în unele spații publice există zone special destinate mamelor care vor să alăpteze, dar folosirea acestor zone nu este obligatorie. În opinia acesteia, dacă lucrurile s-au petrecut exact așa cum susțin mamele, atunci hotelul se face vinovat de un abuz extrem de grav pentru care ar fi trebuit să ceară scuze publice.

Scandal la un hotel din Cluj: Două mame acuză că au fost trimise să alăpteze la toaletă

#DIRECT_ONE_2i8m5b#

În 2012 am trecut și eu printr-o situație similară: apucând să-mi hrănesc copilul la sân într-un spațiu public, era vorba de un târg de produse și servicii pentru gravide și mame, am fost interpelată de unul dintre organizatori, care mi-a spus că deranjez trecătorii și să merg la toaletă să alăptez. Eu mă ocup cu legislația – asta facem noi la Asociație, cunoaștem și modificăm legislația pentru a servi intereselor gravidelor, mamelor și bebelușilor din țara asta-, am spus că am drepturi și eu și copilul meu și am ripostat, moment în care am fost amenințată și a fost chemat chiar agentul de securitate pentru a fi luată pe sus mă gândesc. Noroc că sunt o persoană cu greutate și nu sunt luată pe sus prea ușor. La final am chemat Poliția pentru că e vorba de hărțuire.

Poliția Municipiului București mi-a confirmat în scris că a-ți alăpta bebelușul în orice spațiu nu e contravenție, nu e un atac și nu deranjăm în vreun fel spațiul public. E dreptul mamei și dreptul bebelușului să mănânce și orice persoană care hărțuieste o mama care hrănește e pasibilă de amendă din partea Poliției.

Ca atare, indiferent de spațiul în care vă găsiți, aveți dreptul de a vă alăptați copiii fără să vă acoperiți și fără să mergeți într-un spațiu special. Aici e și o confuzie: în unele spații publice sunt zone speciale pentru alăptare, dar folosirea lor nu este obligatorie, ci e opțională și doar acele mame care nu se simt confortabil alăptând în spațiul public merg acolo pentru a fi ele ferite de ochii celor din jun. Nu trimitem acolo obligatoriu mamele pentru a-i feri pe cei din jur de imaginea alăptării.

Dacă lucrurile s-au petrecut cum spun mamele, atunci hotelul este vionovat de un abuz grav și răspunsul trebuia să fie unul scurt în care cereau scuze publice acestor mame și veneau cu măsuri de informații pentru angajați asupra drepturile pe care le au mamele”, a susținut Ana Măiță.