Scandal la o școală din județul Suceava, după ce elevii au primit uniforme ”reciclate”: ”Au plătit părinții pentru boarfe de la alte școli”

Scandal la o școală din județul Suceava, după ce elevii au primit uniforme ”reciclate”: ”Au plătit părinții pentru boarfe de la alte școli”
Sursa foto: monitorulsv.ro

Elevii de la Școala Gimnazială Zvoriștea, județul Suceava, au primit uniforme ”reciclate” și din materiale de proastă calitate. Aceași firmă a livrat uniforme și la alte unități de învățămînt din județ. Părinții și-au exprimat indignarea pe un grup de Facebook, dar și la adresa redacției Monitorul de Suceava: „Au plătit părinții pentru boarfe de la alte școli”.

Uniforme reciclate și de proastă calitate pentru elevii unei școli din Suceava

Părinții au văzut că uniformele sunt din țesături de proastă calitate, se destramă, își pierd culoare la spălare, iar sub ecusonul personalizat al Școlii Gimnaziale Zvoriștea se vedeau embleme aparținând școlii din Volovăț sau școlii din Bănești, Fântânele.

„Măcar dacă aveau bunul-simț să scoată cealaltă emblema și nu știam nimic. Dar vorba aia, dă-i să meargă că noi tăcem”, a scris un părinte, pe un grup de Facebook.

Mesaje similare au ajuns și pe adresa redacției Monitorul de Suceava: „Ne-a promis uniforme noi, destul de scumpe. Dar în schimb părinții au primit uniforme de la generațiile trecute”.

Ce spune directorul școlii despre uniformele reciclate

Contra unei sume între 90 și 130 lei, părinții au primit pentru copii un tricou polo cu mânecă lungă și unul cu mânecă scurtă.

Peste 500 de uniforme au fost comandate pentru elevii școlii din Zvoriștea (aici fiind incluși și elevii de la unitățile arondate).

Directorul Gelu Ioan Tomescu a declarat că părinții nu i s-au plâns până acum, dar va încerca să lămurească problema în zilele următoare: „Uniformele au fost făcute de o firmă care a cusut și pentru alte școli, poate de aceea acest incident. E o firmă recomandată de părinți”.

Acesta a mai precizat că elevi vor continua să poarte ținuta reprezentativă, potrivit prevederilor noii Legi a Educației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`