Scandal de proporții în cartierul Ferentari din Capitală. Certăreții nu s-au calmat decât după ce oamenii legi au folosit gaze lacrimogene (VIDEO)

Scandal de proporții în cartierul Ferentari din Capitală. Certăreții nu s-au calmat decât după ce oamenii legi au folosit gaze lacrimogene (VIDEO)

Scandal de proporții în cartierul Ferentari din Capitală. Mai mulți polițiști care au mers în zonă pentru aplanarea unui conflict au înjurați de localnici. Certăreții nu s-au calmat decât după ce oamenii legi au folosit gaze lacrimogene.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Un nou scadal în Capitală. Polițiștii, înjurați în Ferentari fără motiv

După un apel la 112 care anunța, polițiștii au mers în zona Zăbrăuți din București pentru a verifica cele raportate. Incidentul nua fost confirmat, dar mai multe persoane i-au înjurat pe agenții sosiți în zonă. Polițiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i calma pe toți cei agresivi.

Incidentul a avut loc în cartierul Ferentari, iar scandalul a durat câteva zeci de minute, timp în care mai multe persoane s-au strâns în fața blocurilor din Sectorul 5 al Capitalei.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui incident.

Incidente violente în București, Hunedoara, Săcele, Ploiești și Fetești de Paște

Amintim că în ziua de Paște mai multe incidente au avut loc în țară. În cartierul bucureștean Rahova, zeci de oameni au făcut o petrecere în stradă, în ciuda restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Un scandal a izbucnit în zonă pe fondul consumului de alcool, iar polițiștii care au intervenit la fața locului au fost nevoiți să tragă focuri de armă în plan vertical pentru a calma spiritele. Cinci persoane au fost arestate preventiv în urma scandalului care a avut loc în seara zilei de duminică. Printre acestea se află și Vasile Badea alias Spartacus Idolu Fetelor, cel care condus revolta împotriva Poliției.

Un scandal extrem de violent a avut locși în orașul Săcele din județil Brașov, acolo unde mai multe familii s-au luat la bătaie cu furci, topoare și bâte, iar cineva chiar a vrut să intre cu mașina în rivali.Opt persoane au fost arestate preventiv în urma violențelor.

Polițiștii au intervenit și în cartierul Mimiu de la marginea orașului Ploiești. Încercând să aplaneze un conflict izbucnit tot din cauza consumului de băuturi alcoolice, oamenii legii au fost întâmpinați cu obiecte aruncate în direcția lor.

Iar la Fetești, un scandal de pomină ai zbucnit între două familii de romi din cartierul Vlașca.

Primul incident de acest fel a avut loc însă la Hunedoara, unde un bărbat aflat în strate de ebrietate și care nu avea documentele la el a fost reținut de polițiștii care verificau respectarea restricțiilor impuse în contextul stării de urgență. Reținerea bărbatului a provocat furia celor prezenți la fața locului, iar polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente.

Autoritățile au „luat în calcul toate riscurile și vulnerabilitățile legate” de perioada din marja1 mai

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a anunțat că autoritățile au „luat în calcul toate riscurile și vulnerabilitățile legate” de perioada din marja1 mai, precizând că vor fi organizate filtre cu forțe mărite pe principalele căi de circulație din țară, precum și că efectivele se vor deplasa chiar și în zonele în care tradițional românii mergeau pentru agrement. Numai din punct de vedere al intervenției, spune chestorul în direct pe B1 TV, sunt peste 150 de echipe pregătite.

„Eu transmit un mesaj celor care intenționează să încalce legea. Dacă se culcă pe o ureche că noi vom sta pasivi, se înșală amarnic. Cred că, în ultima perioadă, cu toții am constatat că forțele de ordine și-au atins obiectivul, acela de impunere a legii – și în perioada Sărbătorilor Pascale, și în ultimul sfârșit de săptămână, forțele noastre au fost la datorie. Au fost câteva incidente, nu o chestiune generalizată la nivel național și pe această cale transmitem un mesaj de mulțumire celor care au ales să respecte legea, dar cei care nu o respectă, vor fi sancționați și vor suporta consecințele legale”, a adăugat Despescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`