Satul din România în care trăiește o singură persoană. Merge pe jos șase kilometri ca să îşi ia pâine: „Așa mi-a fost scris”

Satul din România în care trăiește o singură persoană. Merge pe jos șase kilometri ca să îşi ia pâine: „Așa mi-a fost scris”
Sursa Foto: Freepik.com

Se pare că în România există un sat unde mai trăiește un singur om. Mai exact Merdeala, din comuna Posești, județul Prahova. Cel care vrea să trăiască până în ultima clipă în locul în care s-a născut este Ion Săraru.

Cu toate că nu are apă curentă sau curent electric, bărbatul în vârstă de 71 de ani preferă să își ducă traiul de unul singur, fără vecini sau rude prin preajmă.

Satul din România unde mai trăiește un singur om

Potrivit acestuia, „așa i-a fost scris, iar acum e prea târziu să mai dea pagina”, notează observatorulph.ro.

Bătrânul se ocupă cu creșterea animalelor pe care le are în ogradă. „Un porc, o văcuță, câteva găini. De pe urma lor trăiește”, a spus primarul de la Posești

„A fost om vrednic nea Ion la viața lui, a lucrat la fostul CAP. A muncit, dar acum, la bătrânețe, a rămas cu animalele. Nu a vrut niciodată să plece din casa în care s-a născut și a trăit peste șapte decenii. I-au murit toți cei pe care i-a avut. Un frate, o cumnată, părinții demult… A rămas doar el. E un om liniștit, respectuos, care își vede de viață, acolo, izolat în lumea lui”, a mai povestit edilul despre vecinul de la Merdeala.

Totodată, acesta este nevoit să meargă trei kilometri pe jos, până în comună la magazin sau pentru a mai schimba o vorbă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`