Satul din România care nu are apă, dar rețeaua funcționează. Oamenii sunt disperați

Satul din România care nu are apă, dar rețeaua funcționează. Oamenii sunt disperați
Foto: Pixabay

Criza apei este din ce în ce mai severă în ami multe locuri din România. În județul Botoșani canicula a făcut ravagii, fântânile, iazurile, pârâurile au secat și localnicii au rămas fără apă.

Rețeaua de alimentare cu apă nu face față

În comunca Ungureni, din județul Botoșani, criza apei potabile este o problemă gravă și afectează peste 4.000 de oameni. Chiar dacă s-au făcut investiții în infrastructura de alimentare cu apă, situația nu s-a îmbunătățit, informează observatornews.

11 din cele 12 sate din comună au rețele funcționale, dar operatorul nu poate să asigure aprovizionare corespunzătoare pentru că cerere este mult prea mare, iar localnicii au fost lăsați fără apă de câteva săptămâni.

Oamenii aduc apă cu butoaiele

Și animalele sunt afectate de lipsa apei, iar pentru a-și procura necesarul, oamenii merg cu căruțele pline cu butoaie kilometri întregi pentru a aduce apă de la pompă sau iazuri în care mai este apă.

„Până în situaţia de faţă noi de obicei oile le aduceam la apă la pârâu. Avem aici la 100 de m avem un pârâu şi o secat cu totul. Altă sursă de apă în afară de pompa pe care o avem aici mai avem un iaz la Costeşti. Şi de aici până la Costeşti e o distaţă de 1 km. Noi nu putem să ne pierdem timpul să ducem olie până la apă un km şi înapoi că nu vem timp să le păşunăm în zona asta”, spune un bărbat.

Oamenii cer măsuri urgente pentru a rezolva situația și pentru a asigura aprovizionarea cu apă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`