Sărbătoare mare în 14 decembrie! Ce le este interzis creştinilor să facă sâmbătă

Sărbătoare mare în 14 decembrie! Ce le este interzis creştinilor să facă sâmbătă

Sâmbătă, 14 decembrie este o zi extrem de importantă pentrucredincioșii din întreaga țară, întrucât se săvârșeșteSfințilorMucenici Filimon, Apolonie și Arian.

INCENDIAR! ALEX VELEA ȘI ANTONIA AU FĂCUT-O ÎN PUBLIC: „M-A FĂCUT ATÂT DE FERICIT, M-A ÎMPLINIT…”

Conform calendarului ortodox, aceștia au trăit pe vremea împăratului Diocleţian şi a ighemonului Tebaidei Egiptului, fiind nevoiți să îndure chinuri groaznice din partea acestor tirani. Și-au păstrat, însă, credința în suflet și au continuat să-i îndemne și pe alți semeni ai lor să le urmeze exemplul.

„Printre aceştia se afla şi un creştin cu numele Apolonie, anagnost al Bisericii. Când a fost ameninţat cu chinurile, Apolonie s-a spăimântat şi a dat patru galbeni lui Filimon, cântăreţul din fluier, ca să-i ia locul şi să aducă jertfe idolilor în locul lui; totodată i-a dat şi hainele sale.

ARSENIE BOCA, PROFEȚIE DE COȘMAR! „FRAȚILOR, VA FI VĂRSARE DE SÂNGE”! SE VA ÎNTÂMPLA DE SĂRBĂTORI

Filimon, odată cu îmbrăcarea hainelor lui Apolonie, a îmbrăcat şi credinţa în Hristos, şi când a fost îndemnat să jertfească idolilor, a mărturisit pe Hristos.

Când ighemonul a poruncit să vină Filimon ca să cânte din fluier, pentru că prin cântecele sale să cânte şi să ademenească pe cel ce nu voia să jertfească idolilor, să-l facă să socotească bune, pe cele din lumea aceasta, să-şi schimbe credinţa şi să jertfească idolilor, atunci s-a aflat că Filimon era cel din stadion şi că el ţinea locul lui Apolonie.

A SPUS ADIO MARIAJULUI ȘI COPILULUI. TOTUL DESPRE DIVORȚUL LUI CABRAL

Mulţi l-au sfătuit şi l-au îndemnat stăruitor să se lepede de Hristos, dar n-a fost înduplecat. Ighemonul l-a luat în râs, spunându-i că în zadar se osteneşte odată ce n-a primit botezul creştinilor. Sfântul Filimon însă s-a rugat şi s-a pogorât ploaie numai peste ei”, se arată în calendarul ortodox.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`