Sanitas anunță declanșarea conflictului colectiv de muncă, după eșuarea negocierilor privind majorările salariale: „Nu am obţinut nimic”

Sanitas anunță declanșarea conflictului colectiv de muncă, după eșuarea negocierilor privind majorările salariale: „Nu am obţinut nimic”
Sursa foto: Sanitas / Facebook

Sanitas a anunțat, miercuri, că structura de conducere a federației sindicale a decis strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă în domeniile Sănătate și Asistență Socială, dat fiind că negocierile cu Guvernul în vedera majorării salariilor anul viitor au eșuat.

Sanitas anunță declanșarea conflictului colectiv de muncă, după eșuarea negocierilor privind majorările salariale

„Consiliul Național al Federației SANITAS întrunit astăzi, 13 decembrie și încheiat acum, a luat act de faptul că negocierile de astăzi cu Guvernul României au eșuat, în sensul că solicitarea noastră de creștere a veniturilor tuturor categoriilor de lucrători din SĂNĂTATE, în anul 2024, a fost respinsă şi a hotărât că, începând de luni, 18 decembrie 2023, toate organizațiile SANITAS din țară vor începe strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă atât în SĂNĂTATE cât și în Asistența Socială”, a transmis Sanitas, pe Facebook.

Pope (Sanitas): Guvernul nu a acceptat o majorare salarială cu 20% din ianuarie

La finalul discuțiilor de azi, Iulian Pope, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, a declarat că Guvernul a refuzat propunerea de mărire a salariilor din Sănătate cu 20% de la 1 ianuarie 2024.

„Discuţiile au decurs nefructuos pentru noi, nu am obţinut nimic astăzi, Guvernul ne-a cerut răgaz pentru primul trimestru al anului viitor. Discuţiile noastre din vară au fost altele, astăzi nu am primit nimic ferm, cert şi concret din partea Guvernului României. Am avut întâlnire cu premierul României, vicepremierul, domnul ministru al Sănătăţii şi o echipă tehnică, am pus pe masă toate problemele din Sănătate. (…)

Medicii refuză să facă gărzi, sunt spitale care se chinuie să acopere liniile de gardă pentru că acestea sunt prost plătite. Bănuiesc că ştiţi că asistenţii medicali sunt aproape de salariul minim pe economie pe care l-a stabilit Guvernul pentru anul 2024, personalul TESA este nemulţumit. (…)

Am solicitat o creştere în alt ritm pentru Sănătate decât e prevăzut în ordonanţa trenuleţ. O creştere cu 20% de la 1 ianuarie 2024 cred că ar fi fost o gură de aer pentru toţi lucrătorii din sistemul sanitar. Nu s-a găsit nicio soluţie de creştere salarială, rămânem pe prevederea din ordonanţa trenuleţ, 5% ca pentru toţi bugetarii. Nu am putut să obţinem astăzi de la Guvern altceva. Vom continua discuţiile în perioada următoare”, a declarat Iulian Pope, potrivit Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare