Sandra Gătejeanu, fost director de Protocol al Casei Regale Române: Legătura de familie cu Casa Regală Britanică este foarte strânsă și nu va fi afectată în niciun fel de Încoronarea Regelui Charles al III-lea (VIDEO)

Sandra Gătejeanu, fost director de Protocol al Casei Regale Române: Legătura de familie cu Casa Regală Britanică este foarte strânsă și nu va fi afectată în niciun fel de Încoronarea Regelui Charles al III-lea (VIDEO)
6 mai 2023, Londra: Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost încoronat la Westminster Abbey. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Yui Mok

Legătura de familie dintre Casa Regală Română și Casa Regală Britanică este foarte strânsă și nu va fi afectată în niciun fel de Încoronarea Regelui Charles al III-lea și de noul său statut, a declarat Sandra Gătejeanu-Gheorghe, care vreme de 10 ani a ocupat funcția de director de Protocol al Casei Regale a României, sâmbătă, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Sandra Gătejeanu-Gheorghe, pe B1 TV, despre Încoronarea Regelui Charles al III-lea și relația cu Casa Regală Română

Întrebată ce a impresionat-o cel mai mult la ceremonia de sâmbătă, Sandra Gătejeanu-Gheorghe a explicat: „Cred că emoția și unitatea (…). L-am văzut pe Regele Charles al III-lea emoționat, dar fericit, și am văzut o Casă regală unită, în ciuda tuturor discuțiilor care au apărut în ultimii ani pe marginea conflictelor existente în cadrul Casei regale. La ceremonia încoronării din catedrală am văzut pe toți membrii familiei regale, transmițând cumva acest mesaj de unitate poporului și supușilor Regelui”.

Cât despre legătura Regelui Charles al III-lea cu România, ea a spus: „Legătura de familie e clar că există și este foarte strânsă, nu aș începe neapărat să povestesc despre modul în care Casa Regală Română se înrudește cu Casa Regală Britanică, pornind de la Regina Maria, care era nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii, dar legătura actualei generații, practic Margareta, Custodele Coroanei, și Regele Charles al III-lea au copilărit împreună, obișnuiau să își petreacă frecvent vacanțele, mai ales în perioada în care Familia Regală a României se afla în exil”.

„Principele Filip, tatăl Regelui, este nașul de botez al Custodelui Coroanei Române, deci e clar că această apropiere a existat întotdeauna. Pentru că menționați faptul că am avut privilegiul să îl întâlnesc pe Regele Charles al III-lea, aș menționa funeraliile Regelui Mihai, atunci când Regele Charles al III-lea a fost la București și a ales să îi aducă astfel un ultim omagiu suveranului nostru. E clar că legătura va continua, nu va fi afectată în niciun fel de încoronarea regelui și de noul statut, poate vizitele în România, evident, nu vor mai fi atât de dese cum s-a întâmplat până acum”, a mai spus Sandra Gătejeanu-Gheorghe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`