Salvamont: Peste 760 de persoane, salvate de pe munte în luna decembrie. Aproximativ 280, transportate la spital

Salvamont: Peste 760 de persoane, salvate de pe munte în luna decembrie. Aproximativ 280, transportate la spital
Sursa foto: Facebook/ Salvamont Prahova

Salvamontiștii au salvat, în luna decembrie, peste 750 de persoane, aproximativ 280 dintre acestea fiind transportate la spital, iar 6 au decedat pe munte, potrivit unui anunț făcut luni de Salvamont România pe pagina de Facebook a instituției.

Peste 500 de salvamontiști au asigurat asistența de salvare montană, zilnic

Luna decembrie este o lună de vârf a sezonului de iarnă şi, chiar şi fără multă zăpadă pe pârtii, a fost caracterizată printr-un număr mare de turiști pe munte, fapt ce a impus asigurarea asistenței de salvare montană la un nivel maxim, zilnic, un număr de 500 – 600 de salvamontiști, transmite sursa citată.

„În această perioadă, salvamontiștii au fost solicitaţi să intervină în 681 de acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost salvate 767 de persoane. Dintre acestea, 279 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de ambulanţă, şase persoane au fost predate elicopterelor SMURD-IGAV, iar şase persoane au decedat pe munte, sarcina salvamontiştilor reducându-se la recuperarea acestora şi transportul pentru predarea la serviciile IML”, conform Salvamont România.

Din numărul total de intervenţii, 485 au avut loc pe domeniile de practicare a sporturilor de alunecare, 133 de intervenţii au avut loc în restul zonei montane, 54 de persoane s-au prezentat şi au beneficiat de prim-ajutor la cabinetele medicale ale bazelor Salvamont, iar nouă intervenţii au avut loc în afara zonei montane, în locuri greu accesibile.

Patru acţiuni de căutare cu drone, două acţiuni cu echipaje de căutare-salvare canine şi două acţiuni cu scafandri au derulat echipele Salvamont în ultima lună a anului.

„Pe întreaga perioadă a sezonului de practicare a sporturilor de alunecare pe zăpadă, serviciile Salvamont vor asigura efective de salvatori montani suplimentare, dimensionate adecvat, astfel încât să se reuşească intervenţia cu operativitate în multitudinea de accidente care se înregistrează pe munte în această perioadă”, mai spune sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`