Saloanele secției de pediatrie de la un spital din Mureș, invadate de gândaci și ploșnițe. Managerul unității sanitare dă vina pe schimbarea de temperatură

Saloanele secției de pediatrie de la un spital din Mureș, invadate de gândaci și ploșnițe. Managerul unității sanitare dă vina pe schimbarea de temperatură

Copiii internați în secția de pediatrie a Spitalului Județean din Mureș sunt nevoiți să împartă saloanele cu gândaci și ploșnițe. O mamă a reușit să surprindă într-o filmare făcută cu telefonul condițiile pe care trebuie să le suporte copiii internați, dar și însoțitorii lor, în saloanele invadate de insecte.

Gândacii umblă pe noptiera de langă pat, pe podeaua salonului, dar și pe geam, în timp ce conducerea spitalului și inspectorii DSP dau vina, liniștiți, pe pădurea din apropiere. Cum temperaturile au scăzut, insectele se adăpostesc în saloane de frigul care le-ar putea ucide, potrivit Antena 3.

„Pe timpul ăsta cu ştiinţa asta să fie ploşniţe? Nu suntem pe timpul lui Decebal acum, dar cu se poate aşa ceva?”, a spus un aparținător.

Conducerea a făcut tot ce s-a putut, însă natura a câștigat lupta pentru saloanele spitalului

În timp ce părinții se revoltă pentru condițiile în care sunt tratați copiii lor, managerul spitalului îi asigură că au fost luate măsuri de prevenție împotriva unei invazii de insecte. În ciuda declarațiilor sale, imaginile surprinse de mama unui copil internat demonstrează contrariul, așa că managerul îi rămâne doar să dea vina pe temperaturile scăzute.

„Sunt nişte ploşniţe care au fost prinse în tocăria ferestrelor iar la deschidere probabil că au căzut jos. Ştiu de existenţa lor, s-a făcut curat, la reintrarea în salon nu erau aceste lucruri. Cu câteva zile înainte s-a făcut dezinsecţie din partea UMF-ului, dar fiind şi schimbarea de temperatură sigur a fost şi o invazie de aceste insecte”, a declarat dr. Ovidiu Gârbovan, managerul spitalului.

Pădurea de lângă spital, unicul vinovat pentru invazia de insecte

Inspectorii de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică declară că s-a făcut un control în spital, în care nu s-au constatat nereguli, așa că singurul vinovat rămâne pădurea care este prea aproape de unitatea sanitară. Mai mult, directorul DSP Mureş încearcă să îi liniștească pe pacienți, spunând că astfel de ploşniţe reprezintă un pericol pentru sănătate, dar că, în schimb, pot produce un disconfort.

„Au constatat existenţa unor vectori externi, insecte din exterior dată fiind şi poziţionarea clinicii în apropiere de pădure. Unitatea sanitară a luat măsuri de dezinsecţie de remediere a plaselor contra vectorilor”, a declarat Iuliu Moldovan, director DSP Mureș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`