Salarii uriașe pe litoralul românesc! Câți bani câștigă un barman în perioada estivală

Salarii uriașe pe litoralul românesc! Câți bani câștigă un barman în perioada estivală
Foto: pixabay.

E vara, e weekend, ceea ce înseamnă că mii de turiști se îndreaptă către mare. Terasele sunt pline, restaurantele nu mai au locuri libere. Localurile de pe litoralul românesc au nevoie acută de personal.

Salarii uriașe pe litoralul românesc

Tinerii care sunt în căutarea locurilor de muncă și vor să facă un ban în plus pot găsi o mulțime de oferte. Salariile sunt pe măsura așteptărilor. Astfel, un barman primește în jur de 7.000 de lei. Mulți bugetari și nu numai sunt invidioși pe sumele încasate de chelneri și de barmani.

”Angajam:
– curatenie/ debarasare: 3600 lei – ajutor barman; 4000 lei;- barman mixologie 6-7000 lei; Cazare, o masa/zi, colegi misto”, anunță angajatorii într-o postare pe Facebook.

Astfel, un barman poate să facă și peste 20 de mii de lei pe sezon. Cele trei luni de vară îi asigură un salariu decent, care e foarte greu de obținut chiar și în orașele mari.

La mare, la soare, cu mulți bani

Pe litoralul românesc a devenit o adevărată provocare atunci când vine vorba de căutarea unui loc pentru a lua masa, iar în cazul în care o familie cu copii își caută un astfel de loc, îngrijorările sunt și mai mari, deoarece plata ar putea fi destul de mare în acest sens.

Se pare că unele dintre cele mai aglomerate stațiuni din ultimii ani au devenit în acest an pustii, tocmai pentru că prețurile la mâncare sunt exagerate.

Cât plătește o familie pe mâncare pentru o singură zi pe litoral

Pentru persoanele care se află în această perioadă pe litoralul românesc, a devenit o adevărată provocare atunci când vine vorba de căutare unui loc pentru a lua masa, mai ales din cauza prețurilor. De exemplu, pe litoral, o familie poate cheltui în funcție de locația aleasă între 300 și 700 de lei pe mâncare.

Tocmai din acest considerent multe dintre stațiuni nu au turiști în această perioadă. Un alt factor pentru care restaurantele duc lipsă de turiști este și faptul că autoritățile au descoperit acum probleme mari de igienă și condiții de păstrare necorespunzătoare.

Printre problemele depistate se numără faptul că se uită eticheta care identifică produsul, mâncarea nu este păstrată la temperatura necesară, ori nu este gătită corespunzător, sau nu sunt respectate condițiile de depozitare, conform Antena3.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`