Salarii uriașe pe litoralul românesc! Câți bani câștigă un barman în perioada estivală

Salarii uriașe pe litoralul românesc! Câți bani câștigă un barman în perioada estivală
Foto: pixabay.

E vara, e weekend, ceea ce înseamnă că mii de turiști se îndreaptă către mare. Terasele sunt pline, restaurantele nu mai au locuri libere. Localurile de pe litoralul românesc au nevoie acută de personal.

Salarii uriașe pe litoralul românesc

Tinerii care sunt în căutarea locurilor de muncă și vor să facă un ban în plus pot găsi o mulțime de oferte. Salariile sunt pe măsura așteptărilor. Astfel, un barman primește în jur de 7.000 de lei. Mulți bugetari și nu numai sunt invidioși pe sumele încasate de chelneri și de barmani.

”Angajam:
– curatenie/ debarasare: 3600 lei – ajutor barman; 4000 lei;- barman mixologie 6-7000 lei; Cazare, o masa/zi, colegi misto”, anunță angajatorii într-o postare pe Facebook.

Astfel, un barman poate să facă și peste 20 de mii de lei pe sezon. Cele trei luni de vară îi asigură un salariu decent, care e foarte greu de obținut chiar și în orașele mari.

La mare, la soare, cu mulți bani

Pe litoralul românesc a devenit o adevărată provocare atunci când vine vorba de căutarea unui loc pentru a lua masa, iar în cazul în care o familie cu copii își caută un astfel de loc, îngrijorările sunt și mai mari, deoarece plata ar putea fi destul de mare în acest sens.

Se pare că unele dintre cele mai aglomerate stațiuni din ultimii ani au devenit în acest an pustii, tocmai pentru că prețurile la mâncare sunt exagerate.

Cât plătește o familie pe mâncare pentru o singură zi pe litoral

Pentru persoanele care se află în această perioadă pe litoralul românesc, a devenit o adevărată provocare atunci când vine vorba de căutare unui loc pentru a lua masa, mai ales din cauza prețurilor. De exemplu, pe litoral, o familie poate cheltui în funcție de locația aleasă între 300 și 700 de lei pe mâncare.

Tocmai din acest considerent multe dintre stațiuni nu au turiști în această perioadă. Un alt factor pentru care restaurantele duc lipsă de turiști este și faptul că autoritățile au descoperit acum probleme mari de igienă și condiții de păstrare necorespunzătoare.

Printre problemele depistate se numără faptul că se uită eticheta care identifică produsul, mâncarea nu este păstrată la temperatura necesară, ori nu este gătită corespunzător, sau nu sunt respectate condițiile de depozitare, conform Antena3.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)