S-au strâns deja peste 100 de plângeri privind pacienţi morţi la spitalul Pantelimon. Rudele cred că cele două doctoriţe sunt vinovate

S-au strâns deja peste 100 de plângeri privind pacienţi morţi la spitalul Pantelimon. Rudele cred că cele două doctoriţe sunt vinovate
Image by Parentingupstream from Pixabay

Dosarul morţilor suspecte de la Spitalul Pantelimon se complică de la o zi la alta. Între timp, curg demisiile. Şeful Corpului de control al Ministrului Sănătăţii, care în primăvară nu a găsit nicio neregulă, şi-a dat demisia în această dimineaţă.

Procurorii încearcă să afle dacă şi cele cinci decese cercetate acum au fost din cauza scăderii dozei de noradrenalină

Situaţia la spitalul Pantelimon se menţine critică deoarece se fac foarte multe externări la cerere. Pacienţii, fie şi în stare gravă, pleacă acasă pe semnătură pentru că se tem să mai rămână în spital.

Iar mulţi dintre pacienţii care ajung aici cu ambulanţa cer insistent, încă de dinainte să ajungă aici, să fie redirecţionaţi către un alt spital. Majoritatea ajung la spitalul Floreasca, anunță Observator.

Între timp, noul manager al spitalului face o dezvăluire la fel de gravă: un bolnav în secţia ATI a murit, după ce injectomatul la care era conectat a fost scos din priză. Se întâmpla duminică seara, iar o zi mai târziu, bărbatul în vârstă de 67 de ani, care avea şi multiple comorbidităţi, a decedat.

Pe lângă cele cinci morţi suspecte pe care le analizează acum procurorii, potrivit unor surse, pe adresa de e-mail a Parchetului au fost trimise peste 100 de alte sesizări de la aparţinătorii unor bolnavi care au murit la spitalul Pantelimon.

Rudele reclamă că şi bunicii sau părinţii lor ar fi putut fi victimele doctoriţelor care sunt arestate preventiv. Toate aceste plângeri vor fi analizate de anchetatori şi dacă vor sesiza suspiciuni rezonabile, persoanele care au făcut reclamaţiile vor fi chemate la audieri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`