S-a născut primul pui de zebră în captivitate. Animăluțul poate fi vizitat în Brașov

S-a născut primul pui de zebră în captivitate. Animăluțul poate fi vizitat în Brașov
Sursa foto: Facebook/ Zoo Brasov

A fost eveniment mare în Brașov, unde s-a născut primul pui de zebră în captivitate. Micuțul a venit pe lume în data de 24 august și poate fi vizitat la Grădina Zoologică din Brașov.

Puiul este sănătos

Reprezentanții Grădinii Zoologice Braşov au făcut anunțul pe pagina lor de Facebook. Aceștia spun că puiul este sănătos, activ, curios și curajos, exact așa cum ar trebui să fie. Doritorii pot merge să vadă puiul în programul obișnuit de vizitare a grădinii zoologice, conform observatornews.

„Grădina Zoologică Braşov are plăcerea de a anunţa un eveniment deosebit de important pentru comunitatea noastră şi pentru eforturile globale de conservare a speciilor sălbatice. În data de 24 august a avut loc naşterea unui pui sănătos de zebră Grant (Equus quagga boehmi), o femelă, primul născut la Grădina Zoologică Braşov. Starea de sănătate a mamei, cât şi evoluţia puiului de zebră imediat după naştere au fost atent monitorizate de echipa noastră de veterinari şi îngrijitori. Puiul este deja activ, manifestând un comportament curajos şi curios, învăţând să se adapteze noului său mediu”, au anunţat reprezentanţii Grădinii Zoologice Braşov.

Tatăl este ținut separat

Mama puiul, Zelda, a fost adusă din Croația, în 2020. Este o mămică exemplu, are grijă de puiul ei, îl alăptează și protejează. Tatăl, Siep, a fost adus în Brașov, în 2021, din Olanda. El este ținut separate pentru că poate deveni agresiv, fiind o caracteristică a masculilor, iar reprezentații grădinii zoologice încearcă să protejeze puiul. Dar, ei anunță că se va alătura și el familiei în cel mai scurt timp posibil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`