S-a descoperit un nou tratament împotriva cancerului. Ce spun cercetătorii?

S-a descoperit un nou tratament împotriva cancerului. Ce spun cercetătorii?
Sursa foto: Freepik.com

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universităţii California din San Diego au identificat o enzimă care favorizează creşterea tumorii în adenocarcinomul ductal al pancreasului.

Despre ce enzimă este vorba

Această enzimă, MICAL2, joacă un rol important în migrarea şi morfologia celulelor. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit o producție mult mai mare de MICAL2 în comparație cu celulele sănătoase din organism, atunci când au măsurat expresia genelor în celulele din tumorile ADP. Astfel, pentru prima dată s-a făcut legătura dintre această celulă și cancerul pancreatic, informează Știrile ProTv.

Pacienții cu o expresie scăzută de MICAL2 în celulele tumorale au fost supuși intervențiilor chirurgicale, pentru îndepărtarea tumorilor ADP. În urma acestora, s-a concluzionat că pacienții au supraviețuit de 2 ori mai mult față de cei care aveau o expresie ridicată a enzimei. Acest rezultat sugerează că MICAL2 este implicată în progresia cancerului pancreatic într-un stadiu avansat.

Tot această enzimă are un efect de stimulare a căii de semnalizare KRAS, care controlează creşterea, proliferarea şi moartea celulelor, informează cercetătorii.

Andrew Lowy, profesor și șef de divizie de oncologie chirurgicală, este pozitiv în ceea ce privește noua descoperire: „Cancerul pancreatic are cea mai mare rată de mortalitate dintre toate cancerele comune și, prin urmare, tratamentele actuale sunt lamentabil de inadecvate. Credem că va fi posibil să țintim MICAL2 cu medicamente, deoarece este o enzimă dintr-o clasă de proteine împotriva cărora au fost făcute cu succes medicamente inhibitoare pentru a trata alte boli umane. Acum lucrăm pentru a identifica medicamente candidate pentru a începe călătoria către blocarea funcției MICAL2 în cancerul pancreatic”.

Adenocarcinomul reprezintă cea mai frecventă formă de cancer pancreatic, aproximativ 85% din  cazuri, conform MED.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Cât de sigur este să mergem cu „ocazia”? Titi Aur oferă sfaturi celor care au acest obicei: „Nu te urca în mașina cuiva pe care nu îl cunoști, este periculos”
23:53 - Un tânăr din Botoșani a fost reținut, după ce a produs un accident rutier. Ce au descoperit polițiștii ajunși la fața locului
23:48 - Funeriu: Candidez la prezidențiale pentru că m-am săturat să aud numai idei periferice / E nevoie de predictibilitate / Partidele acum sunt sisteme defecte, o ditamai coaliție ne pune pe masă moaștele sfântului USL (VIDEO)
23:35 - Un pilot ucrainean de F-16 a stabilit un nou record. Despre ce este vorba
23:30 - Donald Trump amenință Hamas dacă nu eliberează ostaticii deținuți: „Iadul se va dezlănţui în Orientul Mijlociu”
23:08 - Zeci de oameni blocați de trei zile într-un pub din Marea Britanie. Nu pot pleca din cauza zăpezii
23:02 - Poliţişti din întreaga ţară anunță proteste de avertisment din cauza Ordonanței „trenuleț”: „Opriți bătaia de joc la adresa siguranței naționale!”
22:57 - Sebastian Dobrincu în centrul unui scandal din mediul online. Cum a răspuns iubita sa celor care îl acuză
22:44 - Temperaturile ridicate au dus la apariția primilor ghiocei, iar pomii fructiferi au deja muguri mari. Producțiile sunt în pericol
22:21 - Nicușor Dan: Șansele ca PNL și UDMR să sprijine candidatura mea sunt mici / L-aș pune premier pe Ilie Bolojan dacă aș avea garanția că strânge o majoritate parlamentară