S-a aflat de ce nu a mai fost incinerat trupul lui Nicu Covaci, așa cum ar fi cerut el înainte să moară. O membră a trupei Phoenix rupe tăcerea

S-a aflat de ce nu a mai fost incinerat trupul lui Nicu Covaci, așa cum ar fi cerut el înainte să moară. O membră a trupei Phoenix rupe tăcerea
Foto: Phoenix Transsylvania / Facebook

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a fost înmormântat miercuri seară, într-un cadru restrâns, la Cimitirul Eroilor din Timişoara. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, conform Opinia Timișoarei.

De ce nu a fost incinerat trupul lui Nicu Covaci

Însă, trupul neînsuflețit al lui Nicu Covaci ar fi trebuit incinerat, după cum se zvonea că asta ar fi fost dorința sa.

Acum, o membră a trupei Phoenix a spus de ce nu s-a întâmplat acest lucru. Ea a explicat că incinerarea nu a fost posibilă pentru că acest aspect nu apare în testamentul oficial al lui Nicu Covaci, iar dorinţa familiei a primat.

Lavinia Săteanu, membră a trupei Phoenix a precizat pentru Antena 3 CNN că Nicu Covaci nu a lăsat un testament autentic prin care să fie exprimată și juridic dorința lui de a fi incinerat.

Declaraţia Laviniei Săteanu lămurește astfel precedenta precizare făcută de membrii trupei, în urmă cu două zile, când au afirmat că Nicu Covaci a lăsat o situație juridică complicată în privinţa a ceea ce se va întâmpla cu trupul lui după moarte.

Prin urmare, doar dorinţa lui transmisă colegilor de trupă de a fi incinerat nu a mai contat juridic, în momentul în care familia a decis altceva, respectiv să fie îngropat după tradiția creștin ortodoxă, cum de altfel s-a și întâmplat miercuri seară, în mare grabă.

Conform spuselor unor apropiați ai lui Nicu Covaci, acesta ar fi dorit ca după moarte să fie incinerat, iar jumătate din cenușă să fie aruncată în Marea Mediterană, în Spania, acolo unde a trăit în ultimii ani, iar cealaltă jumătate să fie depusă lângă cenușa mamei sale care a murit în 1992.

Ceremonia de înmormântare, devansată fără a oferi nicio explicaţie

Nicu Covaci a murit vineri și a fost înmormântat miercuri seară, la Cimitirul Eroilor din Timişoara.

Înmormântarea a avut loc la ora 18:00, iar porţile Cimitirului Eroilor din Timişoara au fost închise pentru ca aceasta să aibă loc într-un cadru privat.

Iniţial, ceremonia trebuia să aibă loc joi, dar a fost devansată fără a oferi nicio explicaţie.

Sute de fani care l-au admirat şi preţuit pe Nicu Covaci i-au adus un ultim omagiu la Filarmonica Banat, timp de două zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`