S-a aflat ce punct de pe declaraţia de proprie răspundere bifează timişorenii ca să „dribleze” carantina. Rata de infectare a explodat acolo

S-a aflat ce punct de pe declaraţia de proprie răspundere bifează timişorenii ca să dribleze carantina. Rata de infectare a explodat acolo
Foto: Guvernul României / Facebook

Chiar dacă autorităţile au impus măsura carantinării oraşului Timişoara, dar şi a altor localităţi din judeţul Timiş, situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece în urbea de pe Bega.

De ce? Oficialii spun că oamenii au găsit o portiţă prin care „driblează” restricţiile. Folosesc un punct din declaraţia pe proprie răspunderepentru a pleca din Timişoara, ca să se distreze în altoraş, din vecinătate. În special, la Arad.

Timişorenii bifează „alte motive”

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat la Digi24 că a observat această practică.

În timp ce restaurantele și sălile de fitness din Timiș sunt închise de șase luni, ceea ce duce la frustrări din partea micilor întreprinzători, carantina a ajuns să fie formală și fără efecte. Oamenii încearcă să ocolească restricțiile mergând în Arad, unde spațiile sunt deschise„, a spus Nica.

Asta pune în pericol însă și cetățenii din Arad. Chestiunea e gravă. Cred că ține de modul în care a fost gândită carantina, a fost impusă pripit fără să se gândească foarte bine efectele și rezultatele.

Au fost probleme și cu cei care și-au rezervat excursii cu curse charter sau cu autocarul. Ordinul de carantin[ nu a prevăzut aceste situații. Mai sunt și alte scăpări care ar fi trebuit să fie avute în vedere. Această carantină este ineficientă„, a mai zis Nica.

Rata de infectare în județul Timiș a ajuns la 5.84

Numărul județelor României în scenariul roșu continuă să crească. În prezent, în total sunt 9 zone cu rata de infectare peste 3.00. Timiș este lider, urmat de Ilfov și București. Rata de infectare în județul Timiș a ajuns la 5.84, în Ilfov la 5.35, iar în București, la 4.49.

Chiar în ziua în care a fost luată decizia de aplicare a măsurii de carantină pentru Timișoara și localitățile periurbane, Raed Arafat spunea că am putea avea chiar și 21 de zile de carantină.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`