Ryanair, acuzată de discriminare: Un pasager cu dizabilități afirmă că i s-a refuzat îmbarcarea pe unul dintre avioanele companiei

Ryanair, acuzată de discriminare: Un pasager cu dizabilități afirmă că i s-a refuzat îmbarcarea pe unul dintre avioanele companiei
Sursa Foto: Hepta/Daniel Karmann/dpa

Ryanair este în mijlocul unui controversat scandal, după ce un bărbat cu dizabilități afirmă că i s-a interzis îmbarcarea într-un avion din cauza scaunului cu rotile, conform informațiilor furnizate de La Libre Belgique.

Un bărbat cu handicap spune că nu a fost lăsat la bord

La data de 2 septembrie, Ian St John avea planificat un zbor către Liverpool, Regatul Unit. El urma să decoleze din orașul Cork din Irlanda, cu destinația finală Liverpool, pentru a fi prezent la meciul dintre Liverpool și Aston Villa și pentru a lua parte la un turneu de golf.

Deși s-a prezentat cu cinci ore înainte la aeroport, nu a putut urca în avion din cauza scaunului său cu rotile, care a fost considerat prea mare pentru aeronavă, scrie Ziare.com.

Ryanair m-a abandonat. Inima îmi bătea cu putere, mi s-a făcut rău când mi-am dat seama că am fost abandonat. Plângeam în mijlocul aeroportului. Personalul Swissport, care a făcut tot ce a putut pentru a mă urca în avion, era şi el supărat”, a declarat jucătorul profesionist de golf în vârstă de 45 de ani.

Bărbatul a declarat că a informat Ryanair despre dimensiunile scaunului său când și-a rezervat biletele, dar nu a primit feedback. La aeroport, un angajat Swissport l-a alertat cu privire la problema scaunului. A încercat să contacteze serviciul de bagaje pentru ajutor, dar fără succes. Ryanair nu i-a oferit asistență, iar anunțul oficial a fost făcut abia la ora 22:30.

Ce a declarat compania de zbor

Nu am văzut niciodată o astfel de discriminare. Să călătoreşti ca persoană care are nevoie de scaun cu rotile este un chin şi trebuie să fii meticulos. Nu aş fi rezervat zborurile dacă nu aş fi fost sigur că totul va fi în regulă. În 2023, să te confrunţi cu acest tip de discriminare este pur şi simplu halucinant”, a mai spus el.

Din nefericire, acesta a sosit la aeroportul din Cork cu un echipament de mobilitate care depăşea dimensiunile maxime permise. Regretăm că echipamentul de mobilitate al acestui pasager a depăşit dimensiunile maxime autorizate şi că, prin urmare, nu am putut transporta echipamentul său”, a precizat compania aeriană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`