Rusia suspendă zborurile nocturne deasupra spațiului aerian israelian

Rusia suspendă zborurile nocturne deasupra spațiului aerian israelian
Sursa foto: Freepik.com

Autoritatea de aviație din Moscova a impus o interdicție temporară pentru companiile aeriene ruse, interzicându-le să efectueze zboruri în spațiul aerian al Israelului în timpul nopții. Potrivit agenției dpa, măsura a fost anunțată sâmbătă și se aplică în intervalul orar 22:00 GMT – 04:00 GMT.

Deși interdicția se aplică doar zborurilor nocturne, zborurile în timpul zilei în spațiul aerian israelian continuă să fie permise. Cu toate acestea, Rosaviatsiya a subliniat că piloții ruși trebuie să respecte reglementările de siguranță specifice zborurilor în sau peste zonele de criză.

Interdicția a intrat în vigoare pentru prima dată sâmbătă dimineața și va rămâne valabilă până la data de 16 august, ora 09:00 GMT, conform unui comunicat emis vineri seara de Agenția Aeronautică Federală Rusă, Rosaviatsiya. Această notificare, cunoscută sub numele de NOTAM (Notificare către aviatori sau misiuni aeriene), nu a fost însoțită de un motiv oficial, însă se presupune că ar putea fi legată de o posibilă amenințare cu un atac aerian iranian asupra Israelului.

Rușii au crescut livrările de arme destinate Iranului

Rusia este considerată un aliat apropiat al Iranului și, în ultima perioadă, a intensificat livrările de arme de apărare aeriană către această țară. Această alianță strategică a fost adesea subiect de speculații în ceea ce privește influența sa asupra deciziilor de politică externă ale Rusiei, inclusiv în domeniul aviației civile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`