Rusia cere ca Ucraina să nu mai primească muniție și echipamente militare

Rusia cere ca Ucraina să nu mai primească muniție și echipamente militare
Sursa Foto: Hepta

Rusia s-a adresat din nou, sâmbătă seara, reprezentanților Uniunii Europeane și ai NATO. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a cerut ca Ucraina să nu mai primească ajutoare militare, constând în muniție și echipamente. Acesta a invocat temerile că sistemele de rachete portabile Stinger ar putea  să ajungă la grupuri teroriste, ceea ce ar genera amenințări pentru avioanele comerciale.

Cerem încă o dată ţărilor din Uniunea Europeană şi NATO să nu aprovizioneze regimul de la Kiev cu cele mai noi sisteme de rachete, pentru a evita riscurile imense pentru aviaţia civilă şi alte mijloace de transport, nu doar în Europa, ci peste tot”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, potrivit htylaz.net.

Uniunea Europeană şi NATO au anunţat că vor finanţa în continuare şi vor furniza armament Ucrainei, în contextul invaziei militare ruse. NATO a respins vineri apelul lui Zelenski privind crearea unei zone de excludere aeriană în Ucraina.

Discuțiile dintre Rusia și Ucraina ar urma să fie reluate luni, 7 martie

Federația Rusă și Ucraina vor purta luni o a treia rundă discuții despre încheierea ostilităților, a declarat negociatorul ucrainean David Arakhamia, sâmbătă, fără să ofere și alte detalii. În schimb, partea rusă a fost mai puțin tranșantă și a spus doar că discuțiile ar putea începe luni, relatează Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`