Roșiile sunt unele dintre cele mai cumpărate legume. Însă puține persoane știu că acestea nu ar trebui depozitate în frigider, deoarece gustul și textura lor pot suferi modificări.
Roșiile care sunt încă necoapte suficient sau verzi ar trebui să nu fie ținute în frigider, deoarece temperaturile scăzute împiedică procesul de coacere, pierderea aromei și pot duce la o consistență mai apoasă, potrivit Ce se întâmplă doctore.
Cel mai bun spațiu în care pot fi depozitate roșiile necoapte este într-o zonă ferită de lumina soarelui, la temperatura camerei, precum blatul de bucătărie. Temperatura ridicată le va ajuta să-și dezvolte aroma și să-și mențină calitatea. De asemenea, este recomandat să fie așezate cu tulpina în jos, pentru a evita învinețirea bazei roșiilor.
În frigider pot fi păstrate doar roșiile coapte, pentru a încetini procesul de coacere și a le menține proaspete. Totuși, specialiștii recomandă să fie scoase cu 30 de minute înainte de a le consuma, pentru a-și recăpăta aroma.