Romii vor protocol de colaborare cu unul dintre candidații la Președinție: „Nu ne mai dăm votul pe un litru de ulei sau zahăr” (VIDEO)

Romii vor protocol de colaborare cu unul dintre candidații la Președinție: „Nu ne mai dăm votul pe un litru de ulei sau zahăr” (VIDEO)

Romii nu-și mai dau votul pentru un litru de ulei, ci vor programe concrete pentru etnie. Fraţii Cioabă vor să încheie un protocol de colaborare cu unul dintre cei 14 candidaţi la preşedinţie, pe care să-l susţină în cursa pentru palatul Cotroceni. În schimbul voturilor, candidatul susţinut de comunitatea romă trebuie să le ofere garanţia unui loc de muncă, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru etnie.

Romii vor o ofertă serioasă din partea candidaţilor la Preşedinţie înainte de a decide pe care îl vor susţine.

„Am luat legătura cu liderii comunităților de romi din țară. Mi-au spus că nu mai vor să își dea votul pe un litru de ulei sau un kilogram de zahăr. Ei vor să își rezolve problemele comunității, cu votul lor. Și-au dat și ei seama că se înșală pe ei singuri, că își asigura traiul pentru o zi cu uleiul și apoi 4 ani de zile nu-i mai bagă nimeni în seamă. Știți că romii sunt mai șmecheri. O să lea ia pachetele și o să voteze cu cine vor e”, a declarat Daniel Cioabă, regele romilor din România.

Romii s-au săturat de promisiuni şi vor un protocol scris prin care candidatul susţinut de ei să se angajeze să rezolve problemele comunităţii din care fac parte. Membrii acestei etnii vor să-şi poată găsi un loc de muncă, asfalt şi apă curentă în localităţile unde trăiesc.

„Am încercat să iau legătura cu mai multe partide și să le solicităm un acord, un parteneriat în vederea susținerii candidatului lor la Președinție. Reprezentanții statului nu vor sa ia voturile noastre legal, ci prin fraudă, le e mai ușor să ducă o plasă și să ia voturile lor. O să pun în câteva localități camere de filmat ca să vedeți cum vin să fure voturile de la romi. Să vedem cine e mai josnic? Noi romii care suntem ectichetați ca hoți sau cei care ne învață să facem furturile acestea”, a spus la rândul său Dorin Cioabă.

Romii nu își mai dau votul pe un litru de ulei

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)