Romii din Odobeşti, judeţul Dâmboviţa, duc o viață prosperă, ținând cont că peste noapte au apărut foarte multe case, transmite adevarul.ro.
În Suedia, curge lapte şi miere, spun ţăganii din Odobeşti şi nu ar mai munci în România când văd cât de uşor se lipsesc suedezii de câteva sute de coroane dacă stai cu mâna întinsă.
Astfel, cerșetorii pot pleca asasă și cu 100-150 de eruro pe zi, iar în România ar strânge această sumă în două săptămâni.
În Odobești, oamenii recunoasc faptul că merg să cerșească. Muncesc, fură, dar nu dau în cap
#DIRECT_ONE_3rb9uo# „Dădeau suedezii, că sunt oameni buni. E altă lume acolo, dar nu e ca în România mea. Eu n-aş sta acolo că e frig rău”, ne-a spus Tănţica.
„Am fost în Suedia la muncă, la furat, la cerşit, la orice. Cerşeala mergea cel mai bine. E mai bine de 1000 de ori ca la noi. Poliţia e mai blândă, oamenii sunt mai buni, totul e ok. Săream de 1000 de euro pe lună. Am şi muncit la pavaje, la vopsit case. Ne plăteau cu 10 euro pe zi la muncă. Nu m-aş mai întoarce aici dacă nu aveam copil mic. Toată familia mea e plecată. Am plecat cu acte acolo şi stăm la o femeie. Ne-a primit la ea în casă. Prima dată a fost mama mea şi dacă a fost bine am plecat şi noi”, spune Marin Vasile, în vârstă de 29 de ani.
Nicu a plecat în Suedia timp de un an și a reușit să își ridice o locuință impunătoare. „În Suedia am stat un an. A fost greu la început, pentru că am dormit în rulote şi maşini. Am reuşit cu soţia să strângem bani de casă şi de maşină. Am şi cerşit, am făcut şi linguri, care s-au vândut bine. Am ţinut de bani, pentru a-mi crea un viitor aici, la noi în ţară. Nu i-am băut, nu i-am fumat. De furat nu am furat, pentru că suntem cuminţi. Suedezilor le place de noi, pentru că facem de toate. Ne-au ajutat mult acolo”, spune Nicu Stănescu.
Pentru construirea caselor, primăria a disponibilizat, anul trecut, o suprafaţă de peste 1,3 hectare pentru construirea de case.