Românul care și-a ținut ostatică fetița de 5 ani, în fața întregii țări, a fost eliberat din arest de Judecătoria Buftea

Românul care și-a ținut ostatică fetița de 5 ani, în fața întregii țări, a fost eliberat din arest de Judecătoria Buftea
Inquam Photos / Octav Ganea

În mai 2023, o ţară întreagă a urmărit, cu sufletul la gură, operaţiunea de salvare a unui copil ținut ostatic în casă de propriul tată, la Chiajna. 28 de ore au durat negocierile în care au fost fost implicaţi şi poliţişti din Israel.

Marin Burtea şi-a agresat soţia, apoi s-a baricadat în casă cu fetiţa de 5 ani

În data de 4 mai 2023, Marin Burtea, un bărbat de 42 de ani din comuna Chiajna (Ilfov), şi-a agresat soţia, apoi s-a baricadat în casă cu fetiţa de 5 ani şi a ameninţat că aruncă în aer locuinţa, dacă cineva încearcă să intre peste el. În casă erau trei butelii cu gaz, două dintre ele pline.

Noaptea, într-o criză de nervi, bărbatul a deschis una din buteliile încărcate, cerând ca poliţiştii să plece imediat din curtea lui. Apoi a intrat live pe Facebook şi s-a filmat în timp ce îi spunea fetiţei că poliţia vrea să-i ducă pe amândoi „lângă tataie” (tatăl său, decedat – n.r.), iar ea îi răspundea „mi-e frică, tati, că lângă tataie sunt șobolani”.

Operaţiunea de salvare a copilului a început pe 4 mai, la ora 13.35, şi a durat până a doua zi, la ora 17.20, când Burtea a ieşit din casă de bunăvoie, după intervenţia unui interlop din localitate care i-a adus o avocată, ca să discute cu el.

Bărbatul a fost arestat, iar pe 28 decembrie, el a primit o condamnare de 2 ani şi 9 luni de închisoare. În aceeaşi zi, a fost eliberat, sub control judiciar, pentru că „s-a aflat în arest preventiv o perioadă îndelungată de timp”, motivează judecătorul.

Marin Burtea şi-a recunoscut vinovăţia la proces şi a beneficiat de reducerea cu treime a limitelor pedepsei. Infracţiunea de care e acuzat e pedepsită cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Magistratul de la Judecătoria Buftea l-a condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare, apreciind că „o pedeapsă orientată spre minimul special va fi de natură a duce la realizarea scopului preventiv-educativ al pedepsei”, după cum, se precizează în motivarea deciziei.

La această pedeapsă a fost adăugată o treime din condamnarea mai veche, de 10 luni cu amânarea aplicării pedepsei, pe care Burtea a primit-o la începutul acestui an, pentru conducerea unui vehicul fără permis, iar în total, Burtea ar avea de executat 2 ani, 9 luni și 10 zile de închisoare. Decizia judecătoriei nu e definitivă, iar părţile sau procurorii pot face apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii, arată Libertatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`