Românii vor putea mânca lubeniță până toamna târziu, agricultorii de la Dăbuleni au plantat din nou pepeni

Românii vor putea mânca lubeniță până toamna târziu, agricultorii de la Dăbuleni au plantat din nou pepeni
Sursa Foto: Freepik.com

După ce vremea capricioasă a afectat prima cultură, agricultorii de la Dăbuleni nu s-au dat bătuţi şi au plantat pepni din nou.

Prima recoltă a verii a fost distrusă în proporţie de 40% de vremea extremă

Prima recoltă a verii a fost distrusă în proporţie de 40% de vremea extremă, iar din acest motiv agricultorii au decis să planteze din nou.
Fiindcă temperaturile de sfârşitul lunii iulie i-au ajutat, de-abia din a doua recoltă vom mânca vestiţii pepeni de Dăbuleni.

Localitatea Călăraşi, alături de Dăbuleni, sunt renumite în ţară pentru că, în fiecare vară, de aici pleacă mii de tone de pepeni.
În Dolj, s-au cultivat anul aceste 3.500 de hectare de pepeni verzi şi galbeni.

Față de anul trecut, costurile de producție s-au dublat, la unele produse chiar s-au triplat. Îngrășămintele s-au scumpit cu 130-150%, folia s-a scumpit cu 40%, semințele cu 15%, turba a crescut cu 20%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:51 - PNL: Ministerul de Finanțe continuă să sprijine, prin scheme de ajutor de stat, proiectele majore, cu impact semnificativ asupra economiei
17:44 - România, Grecia și Bulgaria fac front comun pentru a contracara explozia prețurilor la electricitate / Sebastian Burduja: „Ceea ce ar trebui să fie o piață unică în sectorul energetic la nivelul UE nu se comportă ca atare” (VIDEO)
17:40 - Ministrul Sebastian Burduja, despre cum se va face compensarea la energie după ce expiră plafonarea: „Asta ne propunem să facem până în aprilie și să ținem cont de veniturile gospodăriei” (VIDEO)
17:40 - Urșii care provoacă pagube și pun în pericol oamenii din Mureș vor fi împușcați. Sunt mai mult sălbăticiuni decât suportă habitatul
17:20 - Experiența unei femei aflată la o piscină din Dubai. A fost dezgustată de bărbatul de lângă ea (VIDEO)
17:14 - Leacul care te scapă de viroze. Lidia Fecioru a explicat totul pas cu pas: „Este bun, în special, în tratarea răcelilor și a problemelor respiratorii”
17:12 - Sorin Grindeanu: La finalul lunii decembrie se va circula pe autostradă de la Ploiești la Focșani
16:53 - Oprah Winfrey a întrerupt-o pe Meghan Markle în public. S-ar putea să fie sfârșitul prieteniei lor
16:47 - Alfred Bulai va fi plasat în arest la domiciliu. Decizie este definitivă
16:34 - Simona Spătaru (USR), despre noua lege a pensiilor: „Românii nu au nevoie de ajutoare sociale, ci au nevoie să le fie respectate drepturile” (VIDEO)