Românii vor avea parte de încă două zile libere. Când se vor putea bucura de ele

Românii vor avea parte de încă două zile libere. Când se vor putea bucura de ele
Foto: Pixabay.com

Bugetarii vor începe anul 2025 cu o săptămână liberă. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern emis de Minsiterul Muncii, bugetarii se vor întoarce la muncă abia pe 8 ianuarie, datorită zilelor libere acordate cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Vacanță prelungită în perioada sărbătorilor de iarnă

Proiectul își propune ca ziua de 3 ianuarie 2025 să fie declarată zi liberă națională, alături de zilele 1 și 2 ianuarie, care sunt deja sărbători legale, dar și de 6 și 7 ianuarie. Astfel, bugetarii vor avea parte de o vacanță prelungită începând cu 1 ianuarie și continuând cu 3 ianuarie, ulterior weekendul pe 4 și 5 ianuarie, conform click.ro. 

Ministerul Muncii a anunțat și o altă zi liberă

Angajații români se vor mai bucura de o zi liberă, respectiv ziua de 2 mai. Ministerul Muncii a anunțat că ziua de 2 mai va fi liberă, cu ocazia Zilei Muncii. Conform propunerii de act normativ, instituțiile publice și autoritățile vor trebui să își ajusteze programul de lucru corespunzător, având în vedere zilele libere stabilite. Totuși, este important de precizat că această măsură nu se va aplica pentru toate categoriile de angajați.

Cine nu beneficiază de zilele libere

Dispozițiile acestui proiect nu se aplică în cazul instituțiilor și locurilor de muncă unde activitatea nu poate fi întreruptă din motive legate de procesul de producție. De asemenea, magistrații și personalul din instanțele judecătorești care au procese programate pentru 3 ianuarie și 2 mai nu vor beneficia de zile libere.

În aceste zile, Ministerul Finanțelor va continua să efectueze operațiuni esențiale de încasări și plăți, inclusiv cele referitoare la serviciul datoriei publice și alte operațiuni legate de conturile deschise la Trezoreria Statului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`