Românii sunt fanii trotinetelor electrice. Motivele pentru care aleg în continuare acest mijloc de transport
Trotinetele electrice au devenit deja un element obișnuit al peisajelor urbane românești. Într-o perioadă în care prețurile pentru închirierea acestora sunt în creștere, din ce în ce mai multe persoane decid să achiziționeze aceste vehicule, în special electrice.
Se pare că magazinele de specialitate vând mii de produse, mai cu seamă că s-au ieftinit. Cu toate acestea, circulația pe drumurile publice este strict reglementată, iar amenzile sunt mari, notează stirileprotv.ro.
Mai bine cumpărate decât închiriate
Numărul trotinetelor electrice din Capitală se ridică la câteva zeci de mii. Acestea sunt peste tot: pe pistele dedicate, pe marginea șoselei sau uneori, neregulamentar, pe trotuare și pe aleile din parcuri.
Din ce în ce mai mulți oameni cumpără aceste trotinete pentru a se deplasa la serviciu sau la școală, mai ales că prețul lor a scăzut în ultimul an.
„Datorită ieftinirii materialelor din care este făcută, cu o ieftinire de 10% a produselor în medie. Această categorie de produse a crescut de la an la an fondul anumitor beneficii pe care le oferă, faptul că este ușoară, o poți ține într-un apartament, este ieftină.
Caută trotinete care sunt ușoare și care au autonomie peste 30 de kilometri, să poată să se ducă la birou și înapoi acasă cu o singură încărcare”, a declarat un director de magazin pentru sursa menționată.
Trotinetele electrice pot fi încărcate complet în câteva ore la orice priză. Mai mult decât atât, ultimele modele au o autonomie de peste 100 de kilometri.
„Da. Eu mai iau și trotineta și când am chef să mă plimb pe afară. E o modalitate foarte bună de relaxare. Eu mereu când vin de la metrou până acasă iau trotineta. Pe aplicație am 350 de kilometri într-un an”, a spus un tânăr.