Românii și italieni, printre europenii cu cele mai puține studii. Puțin peste 50% din bucureșteni și ilfoveni au urmat o facultate

Românii și italieni, printre europenii cu cele mai puține studii. Puțin peste 50% din bucureșteni și ilfoveni au urmat o facultate
Foto: Pixabay

Românii și italienii sunt printre europenii care au cele mai puține studii. Puțini locuitori mai sunt interesați în a urma o facultate și mai ales, în a o termina.

Facultatea, neinteresantă pentru oameni

Nici măcar studiile gratuite, nici admiterea pe baza mediei de BAC sau studiile la distanță nu mai sunt pe gustul românilor. În unele regiuni, unul din patru români, cu vârste între 25 și 34 de ani, a urmat o facultate, conform observatornews.

Doar locuitorii din București și Ilfov au depășit statisticile, fiind 54% din locuitori care au terminat o facultate. Dintre absolvenți, mai multe femei au urmat o facultate decât bărbați, adică 1,6 milioane de femei, comparativ cu 1,3 milioane de bărbați.

Bulgaria, Ungaria și Italia, codașele Europei

Cu toate acestea, nici Ungaria și nici Bulgaria nu stau bine la acest capitol. O medie de 34% din bulgari au terminat o facultate și doar 28% din italieni au finalizat studii superioare.

La polul opus se află Lituania unde 70% dintre locuitori au urmat o facultate. Cât despre Ungaria, ea se încadrează în ambele extreme, fiind o regiune a acestei țări care se află în clasamentul celor mai educate regiuni europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`